Airco en Ventilatie

Informatie over airconditioning

Waarom is een airco nuttig?

Airconditioning is tegenwoordig ook in Nederland niet meer weg te denken. Nu airconditioning in vele auto's en kantoren wordt toegepast, merken we pas hoeveel invloed de temperatuur van ruimtes heeft op ons gevoel van welzijn. Die temperatuur is mede bepalend voor de prestaties die we leveren. Door een verbetering van de isolatie, het toepassen van meer glas en een beperkte ventilatie, kan de zon de temperatuur van gebouwen flink opdrijven. Niet alleen zonlicht brengt warmte binnen, ook mensen, lampen, printers en computers kunnen een ruimte aanzienlijk verwarmen. De warmteafgifte van een mens is ongeveer 120 watt. Een airco brengt de temperatuur en luchtvochtigheid naar een niveau waarbij ieder mens zich prettig voelt. De ideale temperatuur ligt rond de 20 C. De ideale luchtvochtigheid ligt rond de 40%.

Airconditioning niet enkel voor een koele atmosfeer

Airconditioning wordt niet alleen toegepast om te koelen, maar kan de lucht ook ontvochtigen en uitgevoerd met een warmtepomp is de installatie in staat om de ruimte te verwarmen. Uitgevoerd met een inverter kan 20 tot 30% worden bespaard op de energiekosten. Een airco creert de meest ideale atmosfeer, vrij van tochtverschijnselen en geluidsoverlast.

Prijs en Kosten Aircondioning

Voor woningen zijn split- en multisplitsystemen zeer geschikt. Airconditioning systeem zijn fraai en uiterst geluidsarm De afstandsbediening is bovendien zeer gebruikersvriendelijk.

Waaruit bestaat een systeem minimaal?
- Binnenunit Wandmodel
- Buitenunit
- Afstandsbediening
- Fotokatalytisch luchtfilter
- Montage en installatie

Vanaf c.a. 1.500,- totaalprijs (afhankelijk van de grootte van de te koelen kamer(s) kunnen aircondioningsystemen geleverd en aangelgd worden. Dit is niet meer dan een richtprijs. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Meer informatie:
Meer informatie over Airconditioning
Meer informatie over Split en Multiplit Systemen

Airco | Airconditioning | Informatie | Aanbieding | Prijs