Brandveiligheid in huis

Van kaarslicht tot brand

Een kleine vlam van een kaars kan binnen enkele seconden een hele kamer in brand zetten. Het is daarom belangrijk om voorzichtig met vuur om te gaan en brandveiligheidtips na te volgen. Het kan het verschil betekenen tussen een brandgaatje in een laken en een volledig afgebrand huis.

Een brandveilig huis

Op verschillende manieren kunt u brandveiligheid doorvoeren. Bij de bouw kunt u het beste gebruik maken van brandveilige tussenmuren, deuren en ondervloeren, zoals de Fermacell. Ook bestaat er brandveilige verf dat brand tegengaat. Het voordeel hiervan is dat bij brand de vlammen ingesnoerd worden en flink langzamer de naburige ruimtes bereiken.

In het interieur doet u er goed aan om brandmelders, brandblussers en branddekens aan te schaffen. Op deze manier bent u snel bij de brand en kunt u deze blussen. Rookmelders saai? Er bestaan rookmelders in leuk vogeldesign. Ook zijn andere brandveilige designproducten beschikbaar, zoals Wesco prullenbakken, die helpen brand te beperken.

Tips voor een brandveilig huishouden


-Laat geen kleding hangen op een warme verwarming, deze kunnen vlam vatten.
-Gebruik elektrische apparatuur naar behoren en onderhoudt ze. Deze apparaten worden warm in gebruik en kan door oververhitting brand veroorzaken.
-Het plaatsen van verkeerde producten in een magnetron kan nare gevolgen hebben.
-Gebruik NOOIT een kapot apparaat.
-Laat uw televisie niet op stand-by staan. Deze tip verlaagt niet alleen de kans op brand, maar scheelt ook in de energierekening.


Meer informatie en voorbeelden met betrekking tot brandveiligheid op Woonwebsite
- Brandwerende verf
- Branddeur
- Rookmelders
- Opvouwbare vluchtladder
- Brandbeveiliging en tips

Afbeeldingen: De Bouwmarktshop, Persbericht First Alert

Brandveiligheid in huis | tips | informatie | aanbieding | Fermacell vloeren | Rookmelders