Geitenhok en Geitenverblijf


Geitenverblijf of Geitenstal

Geiten zijn uitstekende huisdieren indien er aan een aantal voorwaarden voor wat betreft diervriendelijkheid wordt voldaan. Aangezien geiten kuddedieren zijn moeten er tenminste twee geiten gehouden worden en liefst meer. Om de geit een aangenaam leven te verschaffen is het wel noodzakelijk om over voldoende ruimte te beschikken voor de geiten zodat ze kunnen rennen, spelen en eventueel zelfs klimmen. Daarom is het vrijwel onmogelijk om in de stad op een verantwoorde wijze geiten te houden.

Waaraan moet een geitenverblijf voldoen

Een geitenverblijf moet aan een aantal eisen voldoen. Belangrijk is dat het er niet te veel tocht. Verder kunnen geiten niet goed tegen extreme hitte en grote temperatuurschommelingen. Kou is voor geiten geen probleem. Daar kunnen ze goed tegen. Verder is het prettig als geiten een ruime uitloop hebben zodat ze in de buitenlucht kunnen grazen. Hou er wel rekening mee dat geiten goede klimmers zijn dus een te lage omheining is geen opstakel.

Geitenstelling of Klimobject

Heeft u voldoende buitenruimte dan is het leuk om voor uw geiten een klim of speelobject te maken. Hierop kunnen de geiten klimmen en spelen. Dit zorg voor kijkplezier voor u zelf en maakt het voor uw geiten een stuk avontuurlijker.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen

- Geiten Geitenrassen Meer Informatie »
- Geiten Houden Informatie Tips Aanbiedingen »
- Huisdieren Meer Informatie »Zoekwoorden: Geitenhok | Geitenstal | Geitenverblijf | Geitenstelling | Advies en Informatie

___________________________________________________________________________________________________________