Gevelisolatie


Gevelisolatie en energiebesparing

Bij de helft van de woningen is de gevel goed geïsoleerd. Een goede gevelisolatie levert echter forse besparingen op. Door (een betere) gevelisolatie gaat er minder warmte verloren en slaat de verwarming minder snel aan. Dit merkt u in uw portemonnee. Bovendien heeft u minder last van koude muren, tocht, vochtproblemen en geluidsoverlast.

Drie soorten gevelisolatie


1- Isolatie aan de buitenzijde
Deze isolatie levert de grootste energiebesparing op, maar is ook de duurste optie. Ook moet u rekening houden dat het aanzicht van de woning verandert, waardoor u een vergunning van de gemeente nodig heeft.
2- Isolatie van de spouwmuur
Als u geen dikke portemonnee heeft, is deze optie misschien een idee: de spouwmuur vullen met isolatiemateriaal. Dit levert minder energiebesparing op, maar is wel goedkoper.


3- Isolatie aan de binnenzijde
Wanneer u uw woning niet van uiterlijk mag veranderen of de buitenmuren geen spouw hebben, dan is uw enige optie het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenzijde. Deze isolatie kunt u zelf aanbrengen, maar dit brengt risico┬┤s met zich mee zoals vochtproblemen.

Milieubesparing

Gevelisolatie vermindert de milieubelasting aanzienlijk. Doordat de meeste woningen stoken op gas, komen er bij het verwarmen broeikasgassen en luchtvervuiling vrij. Doordat bij een goede gevelisolatie de verwarming minder vaak aanslaat, wordt het gasverbruik vermindert: het isoleren van 40m2 spouwmuur, levert al een vermindering van 320 m3 per jaar op.

Gevelisolatie | Gevel Isoleren | Isolatie-Isoleren | Aanbieding | Informatie