Duurzame houtkachels

Bespaar energie met milieuvriendelijk verwarmen!
Houtkachels

Houtvuur geeft naast warmte ook een warme sfeer in huis. De open haard is dan ook vaak het warme middelpunt van de woonkamer. Het nadeel van een traditionele houtkachels is dat veel warmte verloren gaat via de schoorsteen. Moderne houtkachels nemen dit nadeel weg en verwarmen uw huis op een duurzame manier. Een warm huis, gezelligheid en milieubewust hout stoken, het is allemaal mogelijk!

Duurzaam hout stoken

Warmteaccumulerende houtkachels veroveren steeds meer terrein als milieubewuste en zuinige verwarmingsbron. Dergelijke houtkachels verwarmen op een indirecte manier, waarbij de verbranding vrijwel volledig is. Dit zorgt ervoor dat het milieuvriendelijk is, en dus duurzaam. De warmte wordt opgevangen door de mantel van de kachel die vervolgens de warmte geleidelijk afgeeft. Zo wordt uw huis tot wel 24 uur verwarmd met slechts twee uur hout stoken!


Voordeel voor u en het milieu

Door de mantel en de vrijwel volledige verbranding biedt een duurzame houtkachel voordeel voor u en het milieu. Onvolledige verbranding van hout blaast veel roet en fijnstof door de schoorsteen het milieu in. Duurzame houtkachels verminderen deze belasting op het milieu. Daarnaast verdwijnt de warmte niet grotendeels door de schoorsteen, waardoor u minder hout moet stoken om de gewenste warmtetemperatuur te verkrijgen. Wees milieubewust bezig en bespaar op het milieu en op kosten!

Aanbiedingen van Duurzame houtkachels

Bent u op zoek naar een duurzame houtkachel? Onderstaande aanbiedingen zijn allemaal voor duurzame houtkachels zodat u, en ook het milieu, nog lang plezier kunnen hebben van uw houtkachel!

Gerelateerde informatie
- Meer informatie over Duurzaam Wonen »
- Meer informatie Speksteenkachels »

Duurzaam | Kachels | Houtkachels | Milieubewust | Informatie | Voorbeelden