Hoogslaper met Inloopkast Stappenplan Informatie Tips en Advies


Dromen komen uit! Een inloopkast op de meidenkamer

Het ultieme bed voor een jonge dame is misschien wel de hoogslaper met hieronder een echte inloopkast. In de inloopkast kan alle kleding opgeborgen worden en ernaast hou je toch nog ruimte over om te kunnen zitten. Je kunt een hoogslaper met inloopkast natuurlijk kant-en-klaar kopen. Maar als je een beetee handig bent kun je hem ook zelf maken.

Zelf een hoogslaper met inloopkast maken in vijf stappen

Door het kinderbed te vervangen met een hoogslaper, creëert u extra ruimte in de kamer. Deze ruimte kunt u gemakkelijk inrichten als inloopkast, opbergruimte of speelruimte. Een combinatie van activiteiten kan natuurlijk ook. In vijf eenvoudige stappen kun je dit al voor elkaar krijgen.

Stap 1 - Bepaal wat er onder de hoogslaper moet komen
Bepaal wat er in de ruimte onder de hoogslaper moet gaan komen. En bedenk op basis hiervan waar de opening het beste gemaakt kan worden om de ruimte te betreden.

Stap 2 - Bepaal de afmetingen en het materiaal
Meet goed de afmetingen van het af te sluiten gedeelte van de hoogslaper. Zorg voor platen die deze afmetingen hebben. Je kunt ook voor een oplossing met textiel of kunststof kiezen. Voordeel hiervan is dat deze op te rollen zijn en er ook een open ruimte gemaakt kan worden.

Stap 3 - Monteren, behangen en verven
Monteer platen aan de zijkanten om de ruimte af te sluiten en behang of verf, bijvoorbeeld met schoolbordverf, de platen om een unieke eigen sfeer te krijgen.

Stap 4 - Richt de inloopkast of ruimte in
Richt de ruimte naar wens in met meubels, kledingrekken, planken, lampjes of andere zaken die u er kwijt wil.

Stap 5 - Zorg voor optimale privacy
Indien gewenst kunt u de deuropening met schuifpanelen of gordijnen afsluiten zodat er echt een eigen priveruimte ontstaat.

Kant-en-klaar koogslaper met inloopkast als alternatief

Heb je geen zin om zelf te klussen. Er zijn alternatieven beschikbaar. Hoogslapers die al compleet ingericht zijn met kasten, banken, tafels en bureaus. Vaak worden deze wel als bouwpakket geleverd. Maar veel speciaalzaken hebben ook hiervoor een oplossing. Sterker nog je kunt zelfs kant-en-klare hoogslaper met inloopkast kopen waaraan je zelf niets meer hoeft te doen.
...HOOGSLAPERS MEER VOORBEELDEN EN AANBIEDINGEN »

Meer tips en interieurideeën

- Kleine Kinderkamer Meer Advies en Tips »
- Kleurgebruik in een Kleine Kamer Advies en Tips »
- Licht en Lampen in de Kleine Kamer Advies en Informatie »
- Klein Wonen en Efficiënt Ruimtegebruik Informatie Overzicht »

Zoekwoorden: Hoogslaper met Inloopkast Maken | Advies | Stappenplan | Offerte | Prijs | Tips | Zelf Maken
___________________________________________________________________________________________________________