Inloopkast Maken Tips Advies Prijs Voorbeelden en Stappenplan

Hoe kun je zelf een inloopkast maken? Maak in 10 stappen je eigen inloopkast

Het is best mogelijk om zelf een inloopkast te maken. Op deze pagina vind je tips, advies, voorbeelden en een stappenplan die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je niets vergeet en een beeld krijgt van de mogelijkheden die er zijn.

Stap 1 - Bepaal waar de inloopkast moet komen

Allereerst moet je bepalen waar de inloopkast moet komen. Hou hierbij rekening met de plaats van de deur of toegang, het raam en het bed. De inloopkast kan zowel langs de korte als lange kant van een bed komen. Dit ligt aan de indeling van de slaapkamer. Bouw de inloopkast in ieder geval langs een muur zonder deur of raam.

Stap 2 - Zorg voor voldoende ruimte rondom het bed

Ga je de inloopkast een plek geven in de slaapkamer, zorg er dan in ieder geval voor dat je voldoende ruimte rondom het bed houdt. Wat je wilt voorkomen, is dat de slaapkamer te benauwd wordt.

Stap 3 - Meet de afmetingen van de gewenste inloopkast goed op

Meet nu exact op wat de afmetingen moeten worden van de inloopkast. Bepaal de lengte, breedte, hoogte en diepte. Ook is het nu tijd om te bepalen wat de indeling moet worden. Dus bedenk hoeveel hangruimte, planken en lades je wilt hebben.

TIP: Deuren zijn meestal niet nodig. Een mooi gordijn of een vouwdeur is een goed alternatief
Deuren zijn niet altijd nodig bij een inloopkast. Vaak is het zelfs prettig om te ruimte open te houden. Wil je de inloopkast toch kunnen afsluiten, dan kan een gordijn of vouwdeur al volstaan.

Stap 4 - Bepaal wat voor soort inloopkast je wilt hebben

Als je de afmetingen van de kast weet, wordt het tijd om na te denken wat voor inloopkast je wilt maken. Je kunt dit uiteraard helemaal zelf doen. Een goed alternatief is te kiezen voor een inloopkast die voor je op maat gemaakt wordt en die je zelf kun plaatsen. Het is een goed idee om je via internet te oriënteren zodat je een beeld krijgt van de prijs en mogelijkheden en voorbeelden van inloopkasten kunt zien.
...GRATIS OFFERTE AANVRAGEN VOOR DE BOUW VAN EEN INLOOPKAST >

Stap 5 - Realiseer je dat de de kast ook een scheidingswand is bij plaatsing in de slaapkamer

Als je een inloopkast gaat uitzoeken die een plaats krijgt in de slaapkamer dan is het goed je te realiseren dat deze gedeeltelijk ook als scheidingswand functioneert. Denk dus goed na over het zichtbare deel in de slaapkamer.

TIP: Controleer het uiterlijk van een kant-en-klare inloopkast
De achterkant van een kast is niet iets dat normaal in het zicht is en daardoor vaak niet afgewerkt. Als dit het geval is, geen nood: met behang of een andere afwerking decoreer je de achterkant simpelweg naar wens, zonder dat dit veel hoeft te kosten

Stap 6 - Probeer de stijl en inrichting van de inloopkast ook in de slaapkamer door te voeren
Je kunt als het ware de stijl en sfeer van de inloopkast door voeren in de slaapkamer. Zeker als je maar beperkt de ruimte hebt, kun je zo extra opbergruimte voor je kleding creëren zonder dat het slordig of rommelig wordt. Houd, zeker bij een open kast, wel je kast netjes. Dat oogt rustiger dan wanneer alle kleding schots en scheef in de kast ligt!

TIP: Een U-vormige inloopkast biedt extra mogelijkheden
Wanneer je kiest voor een inloopkast in U-vorm dan kun je aan de korte zijde van de kast heel goed een spiegel plaatsen. Ook zou hier ruimte kunnen ontstaan waar je een wasmand kunt plaatsen. En als je hoog een aantal planken plaatst, kun je hier wat decoratieve dozen op plaatsen met kleding die je niet vaak nodig hebt.

Stap 7 - Zorg voor voldoende en goede verlichting

Goede verlichting is belangrijk in de inloopkast. Eigenlijk wil je twee soorten verlichting. Natuurlijk goed en helder licht zodat je alles kunt vinden en bij het passen van kleding duidelijk zicht hebt. Daarnaast is het slim om een lamp te kiezen die sfeerverlichting biedt als je de kast niet gebruikt.

Stap 7 - Vergeet de spiegel niet!

Een inloopkast zonder spiegel is zo goed als ondenkbaar. Hou met de inrichting rekening dat er plaats moet zijn voor een spiegel. Een leuke oplossing is te kiezen voor een vrijstaande passpiegel.

Stap 8 - Is de afscherming toch onvoldoende? Een gordijn of kamerscherm biedt een oplossing

Als je de inloopkast in gebruik hebt genomen dan kun je uiteindelijk toch het gevoel hebben dat er wat afscherming moet komen. Met een kamerscherm of door toch een gordijn op te hangen kun je op een eenvoudige en goedkoper manier de afscherming voor elkaar krijgen.

Voorbeeld van een Inloopkast voor de Kleine Slaapkamer


Gerelateerde Informatie:
> Kledingkast op Maat
> Kledingkast Opruimen en Inrichten

Trefwoorden: Zelf Inloopkast Maken | Advies | Informatie | Stappenplan | Tips | Voorbeelden
___________________________________________________________________________________________________________