Kelder IsolerenWaarom de Kelder Isoleren?

Wanneer u van uw kelder een hobbyruimte of een ander soort leefruimte wilt maken, is het zeker niet onbelangrijk om de kelder te isoleren. Isolatie van de muren van een kelder kan de ruimte een stuk behaaglijker maken en de stookkosten omlaag brengen. Ook vermindert het de kans op vochtproblemen en schimmel.

Vaak wordt de buitenzijde van de kelder tijdens of vlak na de bouw geïsoleerd. Na-isolatie is dan ook niet meer nodig. Kiest u er toch voor ook de binnenmuren van de kelder te isoleren, maak dan geen gebruik van isolatiematerialen die gevoelig zijn voor vocht.

Om te voorkomen dat u wordt blootgesteld aan grote hoeveelheden radioactief radongas, is het daarnaast van belang dat de kelder ook voorzien is van goede ventilatie.

Kosten Voordelig Isoleren Kelder

Voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage btw-tarief van 6% (i.p.v. 19%). In juni 2012 heeft het Ministerie van Financiën bekend gemaakt dat de isolatiewaarde voor materialen waarbij het 6%-tarief gerekend mag worden verlaagd is naar Rc=1,3 m2K/W. Dit maakt de eerdere verhoging van Rc=2,5 naar Rc=3,5 weer ongedaan.

Voldoen de materialen niet aan de norm? Als de totale materiaalkosten de helft of minder van de totale arbeidskosten bedragen, dan vallen ze alsnog onder het lage btw-tarief. Als het meer dan de helft bedraagt en ze voldoen niet aan de isolatienorm, dan vallen de gebruikte materialen dus onder het 19% tarief.

Voor u betekent dit dus dat u uw huis nu veel voordeliger kunt laten isoleren. U profiteert dubbel: het voordeliger aanbrengen van isolatie en de uiteindelijk lagere energiekosten voor uw huis.

Gerelateerde Onderwerpen
- Meer Informatie Vloer Isolatie »
- Meer Informatie Gevelisolatie »