Opbergen in de Slaapkamer - Tips Ideeën Advies en Voorbeelden

Hoe kun je opbergen in de Slaapkamer? Tips Ideeën Advies en Voorbeelden

In de slaapkamer wil je tot rust komen. En een opgeruimde slaapkamer straalt rust en ruimte uit die je nodig hebt om een goede nachtrust te krijgen. Het is dan ook goed om de slaapkamer zo in te richten dat je genoeg opbergruimte te hebt zonder dat er onrust door ontstaat. In een kleine slaapkamer is dit wellicht wat moeilijke voor elkaar te krijgen dan als je ruimte zat hebt. Toch zijn er ook hiervoor prima oplossingen te bedenken zonder dat je gelijk de kamer moet volbouwen met kasten. Op deze pagina vind je tips, ideeën, advies en voorbeelden hoe je kleding, beddengoed en andere spullen goed en handig kunt opbergen in de slaapkamer.

Hoe maak je opbergruimte in de slaapkamer?

Natuurlijk denk je als je opbergruimte wil creëren in de slaapkamer allereerst aan de kledingkast, misschien zelfs aan een kastenwand, een ladekast en nachtkastjes. En dit zijn uiteraard prima oplossingen om opbergruimte te maken in de slaapkamer. Maar er zijn ook nog wel wat alternatieven denkbaar. Onderstaande tips en voorbeelden, geven ideeën voor het opbergen in zowel de kleine slaapkamer als de grote.

Tip 1 - Maak opbergruimte in de slaapkamer van muur tot muur

Wanneer bijvoorbeeld je een kledingkast en ladekast tegen dezelfde muur plaatst of juist tegenover elkaar, oogt de slaapkamer al snel vrij vol. Zeker als je kiest voor openslaande deuren. Ook is het zo dat de opbergruimte die je hebt in de kasten vaak niet tot het plafond reikt. Als je kiest voor een kastenwand met schuifdeuren die is ingericht op jouw wensen en behoeften dan zorg je voor meer opbergruimte en rust op de slaapkamer. Waarom schuifdeuren? Het voordeel hiervan is dat je bij het openen van de kast, geen rekening hoeft te houden met de draaiwijdte van de deur...schuifdeurkasten - aanbiedingen en voorbeelden >

Tip 2 - Benut ongebruikte plekken in de slaapkamer om op te bergen

Kijkt maar eens goed rond in de slaapkamer. Ziet je lege ruimte die niet gebruikt wordt? Plekken in hoeken van de slaapkamer. onder het bed of juist in de hoogte. Deze plekken kun je wellicht gebruiken om extra opbergruimte te creëren. Onder het bed kun je wellicht goed afgesloten bedlades of kratten kwijt. Bovenop de kledingkast kunt je misschien nog een extra kastje kwijt. Als je slaapkamer vrij hoog is, zou misschien een plank kwijt kunnen waarop je wat spullen kunt opbergen. En zo zijn er nog meerdere plekjes te vinden. Zorg er alleen wel voor dat je de slaapkamer niet gaat volstouwen met extra opbergruimte. Kies altijd voor een logische plek die niet erg in het oog springt en hou de slaapkamer rustig, opgeruimd en maak hem niet te vol.
...aanbiedingen en voorbeelden van opbergboxen en rol lades >

Tip 3 - Maak goed gebruik van de wanden in slaapkamer

Maak optimaal gebruik van de wanden van de slaapkamer. Natuurlijk kun je een van de muren gebruiken voor het plaatsen van een kastenwand. Maar je kunt ook een of meerdere kastjes wat hoger aan de wand hangen. Bijvoorbeeld boven het hoofdeinde van het bed. Hier moet je natuurlijk geen spullen in opbergen waar je dagelijks gebruik van maakt. Maar zeker als je een vrij hoog plafond hebt, is dit een leuke oplossing. je zou ook kunnen kiezen voor wat planken aan de muur of zelfs een combinatie van een kastje met een afgesloten deel en een aantal planken.

...opruimfeest - 7 tips hoe je de slaapkamer kunt opruimen >

Tip 4. Plaats aan het voeteneinde van het bed een kast of andere opbergruimte

Aan het voeteneinde van het bed, kun je, als de slaapkamer groot genoeg is prima een opbergruimte maken. Je kunt er een lage kast plaatsen die de breedte van het bed beslaat. Wat ook een leuk idee is om hier een mooie dekenkist te plaatsen waarin je bijvoorbeeld bedtextiel opbergt dat je niet elke dag nodig hebt. Waar je wel op moet letten is dat je niet het gevoel krijgt jezelf op te sluiten in je bed doordat je kies voor een te hoge kast aan het voeteneinde.

Tip 5. Kijk of je plek hebt voor een inloopkast

Het zal niet in elk huis en bij elke slaapkamer kunnen. Maar je zou kunnen overwegen om een
inloopkast te creëren. Alhoewel het prettig is om deze direct te laten aansluiten op de slaapkamer, is dit natuurlijk geen strikte noodzaak. Als je slaapkamer te klein is, zou je kunnen kijken of je in een andere kamer de inloopkast zou kunnen plaatsen.

Tip 6. Verplaats de slaapkamer naar de zolder

Als je een huis met een zolder hebt dan kun je overwegen om de slaapkamer naar de zolder te verplaatsen
. De zolder kan een heel fijne en prettige plek zijn om een slaapkamer te creëren die aan alle wensen kan voldoen. Vaak heb je er voldoende ruimte om een inloopkast te maken en zelfs een badkamer op zolderbehoort zeker tot de mogelijkheden.

Gerelateerde Informatie:
> Opbergen - Overzicht Tips en Ideeën
> Kledingkast Opruimen en Inrichten

Trefwoorden: Opbergen in de Slaapkamer | Tips | Ideeën | Advies | Voorbeelden
___________________________________________________________________________________________________________