Kleine Babykamer Inrichten - Advies en Tips

Hoe kun je een kleine babykamer goed inrichten?

Een babykamer is vaak niet al te groot. Daarom is het slim om de babykamer goed in te delen. Een aantal tips om een kleine babykamer groter te laten lijken:
  • Ruim spullen goed op in dozen en kasten, zodat ze niet rondslingeren. Dit oogt namelijk rommelig en vol;
  • Kies voor multifunctionele meubels. Bijvoorbeeld een commode met ingebouwde kast voor spullen als luiers, babydoekjes, etc.;
  • Licht schept ruimte: gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren die het daglicht reflecteren;
  • Witte meubeltjes maken de kamer minder druk, waardoor de kamer groter en ruimer lijkt.
Wat maakt de babykamer klein?

Allereerst is het goed om na te gaan wat de babykamer klein maakt. Is het een te beperkt vloeroppervlak? Dus is de babykamer echt klein! Of heeft de babykamer een laag plafond waardoor de ruimte kleinere lijkt dan hij is? Welke kleuren worden er gebruikt? Wat voor soort meubels worden gebruikt? Er zijn diverse manieren om efficiƫnter om te gaan met de ruimte die beschikbaar is in de babykamer.

Gebruik lichte vloerbedekking in de babykamer

In een kleine babykamer zorgt lichte vloerbedekking voor een ruimtelijker effect. Zeker als je kiest voor vloerbedekking die licht enigszins reflecteert in plaats van absorbeert.

Denk goed na over welke babymeubels je kiest

Om de babykamer ruimte geven te kun je het beste kiezen voor lichte meubels. Zowel in kleur als in het design. Zware massieve meubels in donkere tinten maken de babykamer gelijk een stuk kleiner. Zorg er voor dat de babymeubels een soort van transparantie bieden. Dit effect kun je bijvoorbeeld bereiken door te kiezen voor babymeubels die op 'slanke' pootjes staan. Hierdoor kun je als het ware door de meubels heen kijken en wordt er een ruimtelijk effect gecreƫerd.

Gerelateerde Onderwerpen

- Kleine Kinderkamer Inrichten
- Kleine Woonkamer Inrichten

Kleine Babykamer Inrichten | Advies | Informatie | Inspiratie | Tips