Kleine Kamer en KleurMet kleur meer ruimte in de kamer creëren!

Kleuren hebben heel veel invloed op een ruimte. Ze bepalen voor een groot deel de sfeer en de indruk van een ruimte. Een kleur kan warmte afgeven of een ruimte juist kil maken. Heeft u de wens om een vrij kleine kamer minder benauwd te laten zijn dan is het advies om lichte, luchtige, koele kleuren te kiezen. Deze verhogen het ruimtelijke effect.

Lichte kleuren geven een ruimtelijk effect

- Kleurgebruik kan veel verschil maken in het ruimtelijk effect van een kamer. Door lichte tinten te gebruiken, wordt er een gevoel van ruimte gecreëerd. Dit effect ontstaat doordat lichte kleuren reflecteren en licht afgeven/verspreiden. Een donkere muur absorbeert licht waardoor de ruimte wat kleiner lijkt. Voordeel van donkere tinten is wel dat deze als warmer ervaren worden.

- Kies zo min mogelijk verschillende kleuren. Als meubels en de muur dezelfde tint hebben dan vallen de meubels als het ware weg tegen de achtergrond en lijken ze minder ruimte in beslag te nemen.

- Door een lamp op een witte muur te laten schijnen, ontstaat een verdere versterking van het ruimtelijk effect. Houdt u niet van witte muren? Kies dan voor lichte koele tinten zoals lichtblauw of lichtgroen om de kamer ruimer te laten lijken.

Motieven op de muur

Motieven op de muur kunnen een kamer grote of hoger laten lijken. Een behang of muursticker met verticale motieven maakt een kamer hoger. Horizontale motieven hebben juist een verbredend effect.

Aanbiedingen voor kleurgebruik in huis

Heeft u een kleine (woon)kamer, maar wilt u deze wel gezellig en ruimtelijk aankleden? Kleur dan 1 muur in uw favoriete kleur of kleed het geheel warm aan met bv. een mooi vloerkleed. Bekijk onderstaande aanbieders en hun aanbiedingen en laat u inspireren.

Meer Tips en ideeën voor Klein Wonen en Efficiënt Ruimtegebruik

- Licht en Lampen in de Kleine Kamer Advies en Informatie »
- Klein Wonen Informatie Overzicht »
- Behang en Behangen Meer Informatie »
- Kleine Slaapkamer Inrichten Advies en Tips »
- Kleine Kinderkamer Inrichten Advies en Tips »

Afbeelding: Villa Jipp

Klein Wonen | Woonkamer | Slaapkamer | Kleur | Verf | Tips