Lampen en Licht


Met beter licht en verlichting ruimte cre├źren!

Licht heeft veel invloed op een ruimte. Als een kleine ruimte toch net iets te klein is, kunt u het gevoel van ruimte beinvloeden met licht. Er zijn verschillende soorten licht die allemaal een andere invloed hebben op de ruimte. En niet te vergeten ook op de sfeer, die zeker in de donkere maanden ook van belang is!

Lampen en Verlichting in een kleine kamer

Er zijn drie soorten licht. Accentverlichting, basis- of sfeerverlichting en diffuus licht. Accentverlegging is vooral handig om gerichte plekken te verlichten. Bijvoorbeeld voor uw bureau of om een schilderij aan de wand mee te verlichten. Een basisverlichting zorgt daarnaast voor een achtergrondverlichting in een ruimte. Deze richt je meestal op de muur of plafonds. Bij diffuus licht gaat het licht alle kanten op.

Verlichting gebruiken om het ruimtelijk effect te vergroten

Een eenvoudige manier om het ruimtelijk effect te vergroten en de suggestie van ruimte te verbeteren kan bereik worden door lampen te richten op muur en plafond. Het is dan wel van belang dat de muur of het plafond een wittint of een lichte kleur hebben. En als u hiervoor een staande vloerlamp gebruikt wordt dit effect ook nog eens versterkt.

Daglicht zo goed mogelijk gebruiken

Waar licht is, ontstaat ruimtelijk gevoel. En voor natuurlijk daglicht in huis geldt dit in hoge mate. Naast dat het feit dat daglicht goed voor lichaam en geest voor het lichaam, geeft daglicht een ruimere en frisse look aan uw kamer. In een kleine kamer is het belangrijk te streven om daglicht zo goed mogelijk binnen te laten komen. Hierbij kunnen een aantal eenvoudige dingen al helpen.

Tips om meer daglicht in de kamer te krijgen


  • Plaats geen kamerplanten of andere decoratie voor de ramen. Deze halen direct licht weg. Zorg er ook voor dat kasten of andere obstakels enigszins van het raam verwijderd zijn.
  • Als u een kamer ruimer wil laten lijken dan zijn lichte of doorzichtige gordijnen het beste. Het beste kunt u kiezen voor witte of een andere lichte kleur die veel licht doorlaat. U kunt er ook voor kiezen om helemaal geen gordijnen op te hangen.
  • Ervaart u uw zolder als te klein en benauwd. Dan kan een dakvenster of een daglichtsysteem hierin verandering brengen. Dit is de eerste stap om van uw rommelzolder een volwaardige kamer te maken waarvan genoten kan worden.Aanbiedingen voor licht in een kleine kamer

Op zoek naar toepasbare producten n.a.v. bovenstaande tips? Bekijk onderstaande aanbiedingen en bestel direct online.

Meer tips en idee├źn voor Klein Wonen

- Effici├źnt Ruimtegebruik en Klein Wonen Informatie Overzicht ┬╗
- Kleine Kinderkamer Inrichten Advies en Tips ┬╗
- Kleine Slaapkamer Inrichten Advies en Tips ┬╗
- Kleine Woonkamer Inrichten Advies en Tips ┬╗

Lampen en Licht in de Kleine Kamer | Advies | Informatie | Tips