Kleine Kinderkamer Inrichten - Advies Ideeën Tips en Voorbeelden


Hoe kun je een kleine kinderkamer goed inrichten? Advies Ideeën Tips en Voorbeelden

Het grote voordeel van het inrichten van een kleine kinderkamer is dat er veel leuke oplossingen zijn. Met een beetje creativiteit creëer jw meer ruimte en een opgeruimde kinderkamer zonder dat het veel tijd en geld hoeft te kosten. Op deze pagina vind je advies, ideeën, tips en voorbeelden die je helpen om een kleine kinderkamer goed en handig in te richten.

Maak van de kleine kinderkamer een multifunctionele kamer!

De kinderkamer wordt over het algemeen niet alleen gebruikt om in te slapen. Het is speelkamer, leeskamer, avonturenkamer en, bij oudere kinderen, ook studiekamer. Daarnaast moet er de mogelijkheid zijn om alle spullen een goede plek te geven. Hieronder vind je een overzicht van mogelijkheden voor de kleine kinderkamer een multifunctionele leefruimte te maken voor je kind of tiener.

ADVIES: Kies in de kleine kinderkamer voor een Alles-in-1 bed

Een simpele oplossing is om het bed multifunctioneel te maken. 's Nachts een comfortabel bed. Overdag een bank waarop gezeten kan worden. En maak van de ruimte onder het bed een goede opbergruimte. Hiervoor zijn trouwens ook kant-en-klare oplossingen te koop zoals bijvoorbeeld denken aan een kajuitbed of een slaapbank.

TIP: Kies in de kleine slaapkamer voor een hoogslaper
Bij een vrij hoog plafond is het een optie om te kiezen voor een hoogslaper. Onder de hoogslaper is ruimte voor bijvoorbeeld een bureau, speelplek of zitmeubels. Heb je geen hoog plafond in de kinderkamer? Dan is een halfhoogslaper te overwegen. Dit neemt extra leefruimte in, maar biedt onder het bed een behoorlijke hoeveelheid kastruimte. Meer informatie »

In een kleine kinderkamer kies je voor meubels met handige opbergruimte

Een simpele oplossing om met de beperkte ruimte van een kleine kinderkamer om te gaan, is te kiezen voor kindermeubelen met handige opbergruimte. Hierbij kun je denken aan stoelen en banken met opbergruimte in de zitting, speeltafels met lades of opbergkisten die als bank gebruikt kunnen worden. Er zijn behoorlijk wat leuke, speelse en creatieve oplossingen voor de kleine kinderkamer verkrijgbaar die niet duur hoeven te zijn.

TIP: Vergeet de gezelligheid van de kinderkamer niet, soms is onpraktisch veel leuker
De gezelligheid en sfeer in de kinderkamer is belangrijk. Daarom moet je enkele keer misschien een meubel kiezen dat misschien niet heel praktisch is maar wel veel sfeer brengt. Een gezellige en sfeervolle kleine kinderkamer is even belangrijke als de praktische invulling.

TIP: Creëer met spiegels een ruimtelijk effect in de kleine kinderkamer

Spiegels geven een idee van meer ruimte. Ook in de kleine kinderkamer kan je gebruik maken van dit effect door aan de wand een mooie en grote spiegel te hangen. Zeker als de kinderkamer een vrij hoog plafond heeft, zul je verbaasd zijn over het effect van een spiegel.

Gerelateerde Informatie

> Kleine Babykamer Inrichten - Advies en Tips
> Kleine Slaapkamer Inrichten - Advies en Tips
> Halfhoogslapers Meer Informatie »
> Stapelbedden - Informatie en Aanbiedingen
> Kinderkamer - Overzicht Ideeën en Tips
> Kleine Kamer Inrichting - Overzicht Tips en Ideeën

Trefwoorden: Kleine Kinderkamer Inrichten | Advies | Ideeën | Informatie | Tips | Voorbeelden
___________________________________________________________________________________________________________