Kleine Slaapkamer Inrichten - Advies ideeën Tips en Voorbeelden


Hoe kun je een kleine slaapkamer inrichten? Advies ideeën en tips

In de meeste gevallen heeft de slaapkamer twee functies. Uiteraard slapen. Een goed bed met een fijne matras en een goed kussen zijn ontontbeerlijk voor een optimale nachtrust. Daarnaast is de slaapkamer voor veel mensen belangrijk voor het opbergen van kleding en bedtextiel. Zeker als uw slaapkamer niet over een al te groot formaat beschikt is het op een creatieve manier inrichten van de opbergruimte belangrijk. Onderstaand vindt u advies en tips hoe hier mee om te gaan.

TIP: Creeer opbergruimte onder het bed of er boven

Kies voor een bed de mogelijkheid om er spullen onder op te bergen. Belangrijk is wel dat de opbergruimte onder het bed in de kleine slaapkamer goed afgesloten afgesloten kan worden omdat zich onder het bed nogal veel stof kan bevinden. U kunt hierbij denken aan lage kunststof kratten op wieltjes afgesloten met een deksel. Maar en zijn ook bedden verkrijgbaar met een opklapbaar matras waaronder zich een opbergruimte bevindt zoals rechts is afgebeeld.
  • Goedkope opbergruimte in de kleine slaapkamer maak je met lage, goed afgesloten plastic bakken op wieltjes die je onder het bed vandaan trekt.
  • Je kunt ook kiezen voor een bed waar in de ombouw lades zijn ingebouwd. Een goed voorbeeld is een zogenaamd kajuitbed.
  • Heb je een kleine slaapkamer maar wel met een hoog plafond, hang dan op hoogte een aantal planken aan de muur die je als opbergruimte kunt gebruiken.
Hoe kun je kleur gebruiken om de kleine slaapkamer groter te laten lijken?

Kleuren zijn heel bepalend voor het gevoel van ruimte. Lichte en frisse kleuren zorgen voor een ruimtelijk effect. Terwijl donkere kleuren het gevoel van ruimte vaak beperkt. Ook is het goed om meubels te gebruiken die transparantie bieden. Waar je dus doorheen of goed onderdoor kunt kijken...meer ideeën en tips voor kleurgebruik in de kleine kamer »

ADVIES: Maak gebruik van een grote spiegel ruimte in de kleine slaapkamer te suggereren!

Een mooie grote spiegel boven het bed of juist er tegenover, geeft het idee dat er meer ruimte in de kleine slaapkamer. Daarbij heeft een grote spiegel met een mooie en passende lijst een grote decoratieve waarde en brengt veel sfeer in de slaapkamer.

IDEE: Benut de hoogte van de kleine slaapkamer

Soms heeft een kleine slaapkamer weinig vloeroppervlak maar is er wel ruimte als je de hoogte ingaat. Zeker in oudere huizen is dit vaak het geval. Bij een kleine slaapkamer voor kinderen kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper waardoor je onder het bed ook de ruimte optimaal kunt benutten. Maar ook in een kleine slaapkamer voor volwassenen kun je de hoogte goed benutten. Bijvoorbeeld door op hoogte boven het bed of op een andere wand een aantal planken op te hangen waarop je spullen kun opbergen die je niet dagelijks nodig hebt. Wat ook leuk is om hierop planten te plaatsen waardoor je wat groen in de slaapkamer brengt. Je zou zelf kunnen kiezen voor groen planten die zorgen voor een gezond leefklimaat.

Hoe kun je een kleine kinderslaapkamer goed en optimaal inrichten?

Voor de kleine kinderslaapkamer zijn er nog meer mogelijkheden om optimaal gebruik te maken van beperkte ruimte. Hierbij kun je denken aan hoogslapers, bedbanken, stapelbedden. Maar er zijn nog meer leuke ideeën en tips voor de kleine kinderkamer »

Kleine Slaapkamer Inrichten - Voorbeeld van een Make-OverGerelateerde Informatie:
> Kleine Badkamer Inrichten - Advies en Tips
> Kleine Woonkamer Inrichten - Advies en Ideeën
> Klein Wonen - Overzicht Ideeën en Tips
> Slaapkamer Inrichten - Advies Ideeën en Tips

Zoekwoorden: Kleine Slaapkamer Inrichten | Advies | Ideeën | Informatie | Tips | Voorbeelden
___________________________________________________________________________________________________________