Luchtlekken in de Woning

Bouwen en Verbouwen | Luchtlekken

Wat zijn luchtlekken?

Luchtlekken in een huis kunnen lekkage of geluidsoverlast veroorzaken. Daarnaast kost het u onnodig veel geld doordat er warmte weglekt. In feite lekt er dus lucht naar buiten die zijn warmte nog niet heeft afgegeven aan de toegevoerde koude lucht.

Hoe en waar onstaan luchtlekken?

Voor meer informatie over isolatie klikt u Luchtlekken kunnen ontstaan tussen wanden, vloeren en schrijnwerk. De meeste problemen ontstaan bij de aanleg van daken. Vooral bij dakdoorvoeren ontstaat snel een lek. De oorzaak hiervan is het te ruim uitzagen van een dakuitsparing. Bij bestaande huizen is dit gemakkelijk te verhelpen door het plaatsen van isolatiemateriaal.

Luchtlekken aanpakken en oplossen

Als er warmte weglekt bij raamdelen is het mogelijk zogenaamde ontdubbelde ramen te plaatsen. Dit zijn nieuwe ramen die je voor bestaande ramen plaatst. Een nadeel is dat het lastig wordt de bestaande ramen te openen.

Om te controleren of er luchtlekken in uw huis voorkomen kunt u een 'Blower-door' meting laten uitvoeren. Doormiddel van een ventilator die in een deur is geplaatst wordt er over- of onderdruk opgewekt. Met een computer wordt berekend hoe veel lucht er op deze manier weglekt.

Offerte of prijsopgave aanvragen

De Woonwebsite helpt u graag bij het vinden van de beste oplossing in uw situatie. En natuurlijk bij het verkrijgen van een goede offerte of prijsindicatie. Uw aanvraag wordt opgepakt door een Woonwebsite partnerbedrijf en/of partnerwebsite. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Alleen aanvragen met telefoonnummer kunnen in behandeling worden genomen.

Woonwebsite Disclaimer

Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: *
  Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Omschrijving van de problemen?
Omschrijving van de woning, afmetingen, materialen etc.:
Vragen of opmerkingen:
* = verplicht veld