Spouwmuurisolatie


Besparen met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de voordeligste optie van gevelisolatie en is alleen mogelijk bij woningen met een spouwmuur. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie wordt het energieverlies van de woning tot de helft beperkt. Via een relatief eenvoudige en goedkope manier bespaart u dus energie. Op jaarbasis spaart u gemiddeld 320 m3 gas uit (185 euro).

Eenvoudig en snel isoleerbaar

Een spouwmuur bestaat uit twee stenen muren met daartussen een ruimte (spouw). Bij na-isolatie wordt deze ruimte opgevuld met isolatiemateriaal, zoals bijvoorbeeld piepschuimparels of glaswolvlokken. Om de spouw te bereiken worden gaten geboord op de kruispunten van de voegen. Het isolatiemateriaal wordt vervolgens door de gaten in de spouw gespoten. Meestal is dit al binnen een dag geregeld.

Bij spouwmuurisolatie moet de spouwmuur wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De gevel moet in goede conditie verkeren en er mogen geen vochtproblemen in de woning zijn. (Zie ook Spouwmuur.)


Subsidieregelingen - btw verlaging van 19% naar 6%!

Subsidieregelingen maken het nog aantrekkelijker om uw woning te isoleren! Is uw woning ouder dan twee jaar? Dan gaat de btw op de arbeidskosten omlaag van 19% naar 6%.

Maar sinds juni 2012 is er ook een verlaagd btw-tarief voor isolatiematerialen. Het Ministerie van Financiën heeft de isolatiewaarde voor materialen waarbij het 6% tarief gerekend mag worden verlaagd naar Rc=1,3 m2K/W. Dit is fors lager dan de eerder voorgestelde verhoging naar Rc=3,5.

Dit betekent voor u dat het isoleren van uw huis nu al snel veel voordeliger wordt omdat materialen nu eerder in aanmerking komen voor het lage tarief. Een win-win situatie, want u bespaart nu op de kosten én op de lange termijn op uw energierekening.

Gratis offerte aanvragen

Woonwebsite.nl helpt u graag bij het vinden van een goede offerte of prijsindicatie voor spouwmuurisolatie. Dit gebeurt geheel GRATIS. Uw aanvraag wordt opgepakt door een Woonwebsite.nl-partnerbedrijf en/of partnerwebsite.