Verhuiscontainer Huren - Informatie Advies en Prijs

Waar moet je op letten als je een verhuiscontainer huurt en wat is de prijs?

Ben je van plan te gaan verhuizen en wil je dit zelf doen dan kan een verhuizing met behulp van een verhuiscontainer een goed alternatief zijn. Verhuiscontainers zijn beschikbaar is verschillende afmetingen. En met de inrichting van de container wordt steeds meer rekening gehouden met optimale klimatologische omstandigheden en veiligheid van de inboedel. Zeker als je huisraad lang in een verhuiscontainer verblijft, is het goed om na te gaan hoe dit geregeld is. Soms mag je niet zomaar een verhuiscontainer voor de deur plaatsen. In elke gemeente is dit weer anders geregeld. Bij een aanhangwagen die als verhuiscontainer is ingericht, geldt dit meestal niet. Het is lastig om zo in het algemeen iets over de prijs van het huren van een verhuiscontainer te zeggen. Elke situatie is anders. De afstand waarover de verhuiscontainer vervoerd moet worden verschilt en zo zijn er nog wel meer factoren die de prijs bepalen. Wat wel kunt doen is via internet de prijs vergelijken voor het huren van een verhuiscontainer in jouw situatie...plan je verhuizing goed met behulp van de verhuischecklist >

Wat zijn de voordelen van het huren van een verhuiscontainer?

Steeds vaker wordt er tijdens een zelfverhuizing gebruik gemaakt van een verhuiscontainer. Niet vreemd omdat een verhuiscontainer een aantal voordelen heeft ten aan zien van het verhuizen met een gehuurde bestelwagen, aanhanger en zelf verhuisbedrijf.
 • De verhuiscontainer wordt voor de deur gezet om in te laden. Ophalen en wegbrengen hoeft niet!
 • Je kunt de verhuiscontainer op je eigen tempo in- en uitladen. Als je dat wil, kun je er meerdere dagen voor nemen.
 • Kun je niet gelijk van je oude huis naar je nieuwe woning dan kan een verhuiscontainer tijdelijk worden opgeslagen.
 • De verhuiscontainer wordt voor je getransporteerd. Niet alleen in Nederland maar, als je dat wil, naar bijna elke plek ter wereld.
Advies en tips als een verhuiscontainer gaat huren of gebruiken?

Om er zeker van te zijn dat alles tijdens de verhuizing goed verloopt, is het goed om een aantal zaken na te gaan en te controleren voordat je een verhuiscontainer huurt. Daarnaast moet je ook rekening houden een goede opslag van de inboedel in de container om schade tijdens het transport te voorkomen.
 • De verhuiscontainer moet goed af te sluiten zijn. Je wil niet dat iemand voor de deur of tijdens het transport bij je spullen kan komen.
 • Je wil dat je inboedel vochtvrij opgeslagen en er geen kans is op weer en schimmelvorming. Controleer of de verhuiscontainer klimatologisch goed is uitgerust.
 • Controleer of de opslagcontainer schoon en zoveel mogelijk stofvrij wordt aangeleverd.
 • Check hoe de de inboedel verzekerd is tijdens het transport en de opslag. Of regel zelf hiervoor een verzekering als je inboedelverzekering dit niet afdekt.
 • Zorg ervoor dat de verhuiscontainer zo wordt geladen dat de spullen niet gaan schuiven tijdens transport en bescherm kwetsbare huisraad.
 • Bij opslag van de container elders moet je zeker zijn dat dit een veilige, goed afgesloten plek is waar weersinvloeden en inbrekers geen vrij spel hebben.
 • Controleer of een container meerdere dagen voor de deur mag staan en hoe lang dit maximaal mag in jouw gemeente. Bij een verhuiscomntainer als aanhangwagen geldt dit meestal niet.
Verhuisaanhangwagen als alternatief voor de verhuiscontainer

Het is ook steeds vaker mogelijk om een verhuisaanhangwagen te huren. Deze aanhangwagen wordt ook voor je deur gezet en nadat je deze geladen hebt vervoert naar je nieuwe adres. Ook kan een verhuisaanhangwagen tijden opgeslagen worden tot je in je nieuwe woning trekt. Voordeel is dan je meestal geen probleem hebt met toestemming van de gemeente als je de aanhangwagen een paar dagen voor de deur hebt staan. Voor een verhuizing naar het buitenland is deze oplossing echter minder geschikt.

Gerelateerde Informatie:
> Opslagcontainer Huren - Prijs Vergelijken en Informatie
> Verhuizing - Overzicht Informatie en Advies

Trefwoorden: Verhuiscontainer Huren | Aanbieding | Advies | Informatie | Mogelijkheden | Prijs | Tips
_______________________________________________________________________________________________________________________