Vochtbrug Voorkomen Vochtdoorslag

Wat is een vochtbrug?

Een vochtbrug is een fout in het metselwerk van een gevel. Hierdoor wordt vocht van de buiten- naar de binnenmuur getransporteerd. Aan de binnenzijde van de muur kun je last hebben van lekkage en donkere vochtplekken. Vertoont het metselwerk aan de buitengevel scheuren en slaan de muren wit uit? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een poreuze gevel en last van vochtdoorslag.

Waardoor kan een vochtbrug ontstaan?

De vochtbrug ontstaat vaak doordat spouwmuren niet goed ge´soleerd zijn. Ook als de in de spouwmuur op een verkeerde wijze isolatie is aangebracht kan het zijn dat vocht binnendringt in de woning. Voordat je aan de slag gaat met het aanpakken van problemen is het goed om zeker te weten of de luchtvochtigheid goed of juist te hoog of te laag is. Laat luchtvochtigheid meten door Strooming zodat je zeker weet hoe de situatie is in jouw huis.

Hoe kun je problemen met luchtbruggen oplossen?

Problemen met luchtbruggen kun je verhelpen door het injecteren van een vloeistof die verkiezeling veroorzaakt. Hierdoor ontstaat een vochtscherm en wordt het waterdoorlatende deel afgesloten. Een andere methode is het aanbrengen van een waterdichte laag op de wanden. Hierdoor zal er nog steeds vocht door de muren komen, maar dit is niet meer zichtbaar aan de binnenzijde van de wanden. Meestal wordt gekozen voor een combinatie van bovenstaande oplossingen. Op deze manier krijg je een wand die waterdicht is. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door vakbekwame betonmonteurs of betonreparateurs.

Bijpassende Informatie
Gezond Wonen Tips

Vochtbrug Voorkomen Vochtdoorslag Advies Tips en Informatie
________________________________________________________________________________________________