Subsidie op Zonnepanelen

Subsidie mogelijkheden op zonnepanelen

Door het gebruik van zonnepanelen bespaart u niet alleen een hoop energiekosten, u draagt ook bij een groener, duurzamer en schoner milieu. Daarnaast bent u onafhankelijk van energiebedrijven en de stijgende energieprijzen.

Nog een reden voor de aanschaf is de subsidie die u tegenwoordig kunt krijgen voor zonnepanelen. Deze subsidie kan oplopen tot € 650,- euro per woning. Sinds juli 2012 is er in Nederland een subsidieregeling voor particulieren die kiezen voor zonnepanelen, waarbij een subsidie uitgekeerd wordt van 15%. De subsidie wordt verstrekt tot 3,5 kWp (kilowattpiek) die door zonnepanelen wordt geproduceerd. Deze hoeveelheid is genoeg om een gemiddeld huishouden te kunnen voorzien van stroom.

Aanvragen van subsidie voor zonnepanelen

Als u voor zonnepanelen heeft gekozen, kunt u subsidie aanvragen bij Agentschap NL. Let op! Zorg voor een digitale kopie van de aankoopovereenkomst bij de installateur van na juli 2012.

Provinciale en gemeentelijke subsidies op zonnepanelen

Naast landelijke subsidies voor zonnepanelen zijn er ook provincies en gemeentes die subsidies uitkeren. De subsidies voor bedrijven en particulieren verschillen vaak. Houd er rekening mee dat eventuele subsidies afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie.

Aanbiedingen van zonnepanelen

Het is aan te raden om zonnepanelen door een vakman te laten installeren. Om een goed beeld te krijgen van de kosten van het installeren van zonnepanelen kunt u het beste diverse offertes aanvragen. Via onderstaande link(s) kunt u dit geheel vrijblijvend doen.


Gerelateerde Informatie
- Zonnepanelen meer informatie »
- Duurzaam verbouwen »
- Werking Zonnepanelen »
- Zonnepanelen Rendement »
- Zelf Stroom Opwekken »

Zonnepanelen | Subsidie | Aanvragen | Duurzaam | Informatie