Fredericia Furniture

Meubels | Design uit Denemarken

Fredericia Furniture geschiedenis

Fredericia furniture kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de oprichting van het bedrijf in 1911. Het was het een bescheiden meubelfabriek tot 1955 toen Andreas Graversen het roet overnam en een ambitieuze koers ging varen. Samen met de meubelontwerper Børge Mogensen ontwikkelde hij een moderne en bijzondere meubelcollectie. Hier ontstond een van de belangrijkste vormgevers van de later zo beroemde Danish Design. De samenwerking met Børge Mogensen leverde tot zijn vroege dood in 1972 een aantal bijzondere ontwerpen op die nu als klassiek gekenmerkt kunnen worden.

Fredericia huidige collectie

De meubels van Fredericia Furniture hebben de wortels nog stevig in de periode van Danish Design. Daarnaast worden nieuwe collecties ontwikkeld waarbij gekeken wordt naar huidige trends en technieken, zonder oog te verliezen voor het vakmanschap en de traditie die vele tientallen jaren van meubelproductie van Fredericia met zich meebrengt.

Fredericia Furniture Ontwerpers

Hoofdzakelijk vooraanstaande Deense ontwerpers werken en werkten voor Fredericia Meubels. Dit heeft een aantal beroemde ontwerpen uit de Danish Design opgeleverd en nog steeds worden er jaarlijks bijzondere nieuwe meubvelen aan de collectie toegevoegd.

Fredericia Furniture voert in haar collectie onder andere meubels van:

- Hans J. Wegner (1914 - 2007)
- Nanna Ditzel (1923 - 2005)
- Børge Mogensen (1914 - 1972)
- Søren Holst
- Cecilie Manz
- Peter (Per) Borre
- Tom Stepp

Banken en Fauteuils laten stofferen prijsinformatie

Stoffeerprijzen voor stoelen en fauteuils beginnen bij circa € 300,- en banken bij € 500,- en zijn afhankelijk van de afmetingen, bekleding en werkzaamheden die gedaan moeten worden.

Frederica Meubels Stofferen Prijsopgave

Woonwebsite helpt u graag bij het vinden van een goede prijsopgave voor het stofferen van Frederica meubels en andere merken. Ook onze zusterwebsite Kluswebsite.nl helpt u hier graag bij. Klik op onderstaande link of op Klus Plaatsen en de rest wijst zich vanzelf...





Frederica Furniture | Design Meubels | Denemarken


Woonwebsite Disclaimer