Novoferm Sectionaaldeur

Wat is een sectionaaldeur of sectionale garagedeur?

Een sectionaaldeur is een garagedeur die opgebouwd is uit horizontale scharnierende delen die meestal middels een railsysteem bij opening omhoog geschoven worden tegen het plafond. Doordat een sectionaaldeur onder het dak van de garage wordt geschoven, neemt hij relatief weinig ruimte in beslag. Sectionaaldeuren zijn ook met een zijwaarts rolsysteem verkrijgbaar. De delen waaruit de deur is opgebouwd scharnieren dan verticaal en meestal veel smaller omdat de hoek waarin de deur weggeschoven moet worden scherper is.

Novoferm Sectionaaldeuren


Novoferm Sectionaaldeur ISO 45
De Novoferm garage sectionaaldeur type ISO45 is een deur die bij het openen onder het garagedak schuift. Deze ruimtebesparende deur is leverbaar in staal of hout. De geïsoleerde stalen panelen zijn in meerdere motieven leverbaar; horizontale profilering smal of breed, vlakke panelen, cassette profilering. Deze zijn voorzien van een gepoedercoate grondlak en zijn geïnjecteerd met een kern van CFK-vrije PUR. De houten varianten hebben panelen van massief hout en zijn leverbaar in horizontaal smal en cassette profilering of een door u te bepalen profilering. Bij elke sectionaaldeur is een bijpassende loopdeur leverbaar.

Novoferm Sectionaaldeur ISO 20
De Novoferm garage sectionaaldeur type ISO20 is opgebouwd uit panelen, die bij het openen onder het garagedak schuiven. De ISO20 is naast ruimtebesparend ook robuust door de geïsoleerde panelen. Deze zijn van dubbelwandig thermisch verzinkt plaatstaal in woodgrain dessin en voorzien van een gepoedercoate grondlak. De stalen panelen hebben een kern van CFK-vrije PUR hardschuim. Bij elke sectionaaldeur is een bijpassende, aangebouwde loopdeur leverbaar. De panelen zijn in verschillende motieven leverbaar:
- Horizontaal Smal of Breed geprofileerd met woodgrain structuur.
- Horizontaal Breed geprofileerd zonder structuur (glad).
- Vlak geprofileerd zonder structuur (glad).
- Cassette geprofileerd met woodgrain structuur.

Novoferm Seciotnaaldeur Zijwaarts
De garage sectionaaldeur type Zijwaarts is opgebouwd uit geïsoleerde panelen, die bij het openen horizontaal langs de zijwand van de garage schuiven. De geïsoleerde panelen zijn van thermisch verzinkt plaatstaal, en zijn voorzien van een gepoedercoate grondlak, standaard in RAL 9016 (verkeers wit). De geïsoleerde panelen zijn in meerdere motieven leverbaar; verticale profilering smal of breed, vlakke panelen en cassette. Allen in woodgrain dessin. De panelen hebben een kern van CFK-vrije PUR hardschuim.


Gerelateerde informatie:
Garagedeuren Informatie Overzicht

Trefwoorden: Novoferm | Garagedeuren | Sectionaal Deuren | Sectionale Deuren