Tuinbestrating

Uitstraling van de Tuin

De uitstraling van uw tuin wordt mede bepaald door keuze en kwaliteit van de bestrating. Natuursteen geeft uw tuin een geheel ander aanzicht dan een klassieke straatklinker. En bent u zich bewust van de ondergrond en de waterdoorlaatbaarheid hiervan. Vanzelfsprekend wilt u plassen en een ongelijk terras voorkomen. Kortom de keuze van de soort bestrating voor uw tuin, terras of oprit en de wijze van leggen die hierbij hoort, vragen toch wel enige specialistische kennis en vakmanschap.

Verschillende soorten Bestrating

Bestrating is in vele soorten, maten, kleuren en materialen te krijgen. Kiest u voor een rustige en natuurlijke uitstraling dan zijn natuursteen tegels iets voor u. Houdt u meer van een snel gelegde, goedkope en gemakkelijke bestrating? Dan is beton eerder iets voor u. Flagstones geven daarentegen een speels effect door de ongelijke vormen. Voor de onderlaag van de bestrating is zand weer meer geschikt. Wilt u veel op de bestrating lopen? Dan is grind een goed alternatief!



Aanbieders Sierbestrating

Bent u op zoek naar mooie sierbestrating? Laat u dan online inspireren door de verschillende aanbieders voordat u een definitieve keuze maakt!

Inveegzand voor uw bestrating


Als u nieuwe bestrating heeft gelegd, moeten de voegen worden gevuld met zand. Het geschikte zand hiervoor is inveegzand of inveegsplit met een scherpe korrel.