Jan Wolkers Sterfdag Nederlandse Schrijver en Beeldhouwer

Jan Wolkers Sterfdag Nederlandse Schrijver en Beeldhouwer Logo Jan Wolkers Sterfdag Nederlandse Schrijver en Beeldhouwer Sfeerfoto (1)

Jan Wolkers Sterfdag Nederlandse Schrijver en Beeldhouwer. De bekende Nederlandse schrijver en beeldhouwer Jan Wolkers overleed op 19 oktober 2007 in zijn huis op Texel een week voor zijn 82e verjaardag aan de gevolgen van levercirrose. Jan Wolkers werd op 24 oktober 2007 gecremeerd in De Nieuwe Ooster. De herdenkingsdienst die hier werd gehouden werd op televisie uitgezonden. Zijn as is later begraven onder de rozenboom in de tuin bij zijn woonhuis op Texel. Hij werd geboren op 26 oktober 1925 boven de winkel van zijn vader op de Deutzstraat 7 in Oegstgeest.

ONNO BLOM - JAN WOLKERS BIOGRAFIE
- Titel: Het litteken van de dood
- Schrijver: Onno Blom ♂ (Nederland)
- Soort boek: biografie
- Uitgever: De Bezige Bij
- Verschenen: 19 oktober 2017
- Omvang: 1168 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Boek / Luxe Editie
- Prijs: € 39,99

FLAPTEKST HET LITTEKEN VAN DE DOOD
Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit. Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf

Datum

- Datum: Donderdag 19 Oktober 2017
- Datum: Vrijdag 19 Oktober 2018

Jan Wolkers Sterfdag Nederlandse Schrijver en Beeldhouwer Locatie en Toegang
Texel
Noord-Holland, Nederland
Categorie:  Boeken, Kunst, Overleden
Voor meer info
JAN WOLKERS BIOGRAFIE MEER INFO >
Deel dit evenement
evenement logo    Bekijk meer evenementen »
evenement aanmelden    Meld zelf een evenement aan »
 
Aan de op deze pagina genoemde prijzen en informatie kunnen geen rechten ontleend worden.