4 manieren om je huis prettiger te laten ruiken
Het merendeel van je leven spendeer je tegenwoordig thuis. Dit geldt al helemaal wanneer je een paar dagen per week thuis werkt. Doordat je zoveel tijd thuis spendeert, is het zaak om een omgeving te creëren waar jij je prettig bij voelt. Daarom is het belangrijk om je woning prettig te laten ruiken. Maar hoe zorg je ervoor dat dit lukt? In deze blog geven we je 4 manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Haal een goed wandcloset

Hoe hard je ook je best doet, af en toe zal de wc een minder frisse lucht hebben doordat iemand bijvoorbeeld zijn of haar behoeften daar net heeft gedaan. Gelukkig is er een manier om de slechte geur te beperken. Met een goede wandcloset zorg je er namelijk voor dat de lucht die niet prettig ruikt, in de wc blijft. Wandclosets zijn namelijk voorzien van een verborgen reservoir dat het afvalwater afvoert. Hierdoor blijft er minder water in de toiletpot achter. Ook komt er minder vieze geur vrij die normaal gesproken uit het water kan komen, waardoor je badkamer ineens veel beter kan ruiken.

Maak gebruik van baking soda

De tweede manier om je huis prettiger te laten ruiken is door baking soda te gebruiken. Baking soda heeft namelijk een krachtig absorberend vermogen dat helpt bij het opnemen van onaangename geuren. Je kan baking soda in elke supermarkt krijgen. Verdeel het over de mat in je badkamer of op andere plaatsen waar je geurtjes ruikt die je liever niet hebt. Laat dit vervolgens een paar uur liggen en alles zal weer fris ruiken!

Kies voor frisse luchtjes

Verder kan je ervoor kiezen om frisse lucht in huis te brengen. Een manier om dit te doen is door het gebruik van luchtverfrissers. Je kan deze luchtverfrissers op verschillende plekken hangen waar je geurtjes ruikt die je liever niet hebt. Je kan ook kiezen voor een luchtverfrisser met een hele subtiele geur, zodat deze niet overheersend is, maar alleen ter afwisseling wordt gebruikt.

Overweeg geurkaarsen

Tot slot kan je ook kiezen voor het gebruik van geurkaarsen. Deze zijn ideaal om een lekker en rustgevend aroma in huis te brengen. Je kan bijvoorbeeld kaarsen met lavendel, rozemarijn of sandelhout kopen, afhankelijk van de geur die je het liefste in huis wilt. Maar je kan ook kiezen voor kaarsen met een frisse citroengeur of een zoete vanillegeur. Geurkaarsen zorgen niet alleen voor een bepaalde geur in huis, maar zijn ook nog eens erg sfeervol.

Al met al zijn er verschillende manieren waarop je je huis prettiger kan laten ruiken. Wanneer je dus op zoek bent naar manieren om je huis lekker fris te laten ruiken, is het aan te raden deze manieren te overwegen.

________________________________________________________________________________________________