4 tips om een onafhankelijke woning te krijgen
Steeds meer mensen hebben de droom om hun leven volledig onafhankelijk te leven. Dit betekent onder andere dat je geen baas hebt en nergens aan vast zit. Ook het krijgen van een woning die onafhankelijk is valt hieronder. Heb jij ook deze droom? Dan is het raadzaam om deze pagina door te lezen. Hier tref je namelijk enkele tips die je doel van een onafhankelijke woning krijgen zullen helpen bereiken. Lees dus verder om meer te weten te komen hierover.

Zonne-energie gebruiken

De eerste tip die we je mee willen geven om een onafhankelijke woning te krijgen, is door zonne-energie te gebruiken. Wanneer je van zonne-energie gebruik maakt via bijvoorbeeld een partij als Samenstromen, zul jij je eigen stroomvoorziening kunnen regelen. Dit houdt in dat je niet langer op een stroomnet moet leunen om alle stroom in huis te krijgen. Wel betekent dit dat je zelf je zonne-energie op moet kunnen wekken. Inmiddels is dit vrij eenvoudig om voor elkaar te krijgen wanneer je de juiste zonnepanelen haalt. Vaak krijg je hier ook nog eens een subsidie voor, waardoor de kosten laag uitvallen.

Geen hypotheek nemen

Tevens is het slim om geen hypotheek te nemen wanneer jij je woning zelfstandig wil maken. Geen hypotheek nemen bij het kopen van een huis zorgt ervoor dat je onafhankelijk kunt leven, omdat het betekent dat je niet afhankelijk bent van regelmatige betalingen aan kredietverstrekkers en niet aan hen gebonden bent. Als je een eigen huis hebt, kun je beslissingen nemen over je levensstijl zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoe deze van invloed zullen zijn op je vermogen om aan de betalingsverplichtingen van de lening te voldoen. Hierdoor heb je dus sneller een volledig onafhankelijke woning gekregen.

Je eigen watersysteem

Verder kun jij je woning volledig onafhankelijk maken door een eigen watersysteem te hebben. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van water uit de stad en in plaats daarvan een andere waterbron kunt gebruiken, zoals een put of een meer. Met een eigen watersysteem kun je ook geld besparen, omdat je niet hoeft te betalen voor leidingwater. Meestal moet je hiervoor wel in een gebied leven dat dichtbij een waterbron is, bijvoorbeeld in Zweden, en waarvoor je een vergunning hebt om hier water uit te halen. Let dus goed op de locatie tijdens de zoektocht naar een onafhankelijke woning.

Een expert om advies vragen

Tot slot is het handig om een expert om advies te vragen. Dit kan een architect zijn, een makelaar of zelfs iemand die al ervaring heeft met het kopen van een volledig onafhankelijk huis. Zij kunnen je advies geven dat specifiek is voor jouw situatie en kunnen alle vragen beantwoorden die je hebt. Door deskundig advies in te winnen, weet je zeker dat je de best mogelijke beslissing neemt voor jezelf en je familie.

________________________________________________________________________________________________