4 voordelen van het hebben van een thuisbatterij
Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te plaatsen op het dak van hun huis of schuur. Het is een slimme zet, hierdoor besparen zij op de energiekosten en kunnen zij het overige opgewekte energie verkopen. Door de oplopende vraag naar zonnepanelen is ook de vraag naar thuisbatterijen ook toegenomen. Een thuisbatterij zorgt voor de energieopslag van de energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen. Hierdoor kunnen de huiseigenaren zelfvoorzienend kunnen zijn en minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. In dit artikel delen we 4 voordelen van het hebben van een thuisbatterij.

Besparen op energierekening

Een van de belangrijkste voordelen van het hebben van een thuisbatterij is dat je de mogelijkheid hebt om te besparen op de energierekening. De zonnepanelen wekken energie op, maar wordt de energie niet direct gebruikt, dan wordt deze opgeslagen in de thuisbatterij. Op momenten dat de zon niet schijnt en de zonnepanelen geen energie produceren, kan de opgeslagen energie uit de thuisbatterij worden gebruikt. Hierdoor kunnen huiseigenaren altijd gebruikmaken van hun eigen opgewekte energie waardoor de energierekening op lange termijn verlagen kan worden. Daarnaast kan het hebben van een thuisbatterij ook helpen om de pieken in energieverbruik op te vangen, wat kan leiden tot lagere tarieven voor het gebruik van elektriciteit tijdens piekuren.

Verhoogde energieonafhankelijkheid

Door het hebben van zonnepanelen en een thuisbatterij kunnen huiseigenaren hun energieonafhankelijkheid vergroten. Hierdoor hoeven zij niet volledig afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet, waardoor ze zelfvoorzienend worden door de opgeslagen energie in de thuisbatterij te gebruiken wanneer dat nodig is. Dit geeft ook een extra zekerheid wanneer er stroomstoringen of andere noodsituaties zijn waarbij het elektriciteitsnet tijdelijk niet beschikbaar is.

Duurzame energieopslag

Een thuisbatterij draagt bij aan duurzame energieopslag doordat het de opgewekte energie van zonnepanelen opslaat om later gebruikt te worden. Hierdoor wordt de vraag naar fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen verlaagd, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Door te investeren in een thuisbatterij kunnen huiseigenaren dus bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Een reden dat veel mensen tegenhoudt om zonnepanelen te plaatsen is de prijs die ze ervoor moeten betalen. Een sessy thuisbatterij prijs, zijn echter goedkoper dan veel mensen denken. Daarnaast zijn zonnepanelen en een thuisbatterij een investering.

Verhoging van de waarde van de woning

Naast de financiële en duurzame voordelen verhoogt het hebben van zonnepanelen en thuisbatterijen ook de waarde van de woning. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in duurzame en energie-efficiënte woningen, en het hebben van zonnepanelen met een thuisbatterij kan daarom het huis extra aantrekkelijk maken. Dit kan wellicht het verschil maken tijdens de verkoop van het huis. Daarnaast kan het hebben van een thuisbatterij ook zorgen voor een hoger energielabel van de woning, waardoor de woning hoger in waarde kan schieten.

Bijpassende informatie en advies
- Duurzaam wonen

Afbeelding bovenzijde: Pexels

________________________________________________________________________________________________