Aansprakelijkheidsverzekering Dekking Informatie Uitleg
Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Welke dekking heeft de verzekering en waarvoor zou je de verzekering moeten afsluiten? De aansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om het risico van de zogenaamde aansprakelijkheid af te dekken. De verzekering dekt in principe vrijwel alle letselschade en zaakschade. Het is een zogenaamde schadeverzekering. Soms wordt ook wel de naam WA-verzekering gebruikt voor dit soort verzekeringen, maar dat is een onjuiste benaming.

Wat is de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering dekt in principe de letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. Er zijn trouwens wel uitzonderingen die per verzekeraar kunnen verschillen. Daarom is het raadzaam om goed vooraf de polisvoorwaarden te lezen zodat je zeker weet wat de verzekering afdekt en wat niet. Opzettelijk veroorzaakte schade en schade aan gehuurde zaken is over het algemeen niet gedekt door de verzekering.

Huisdieren en aansprakelijkheid

Meestal is schade veroorzaakt door huisdieren gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt zelfs voor paarden en andere grote huisdieren die privé gehouden worden. Er zijn echter maatschappijen die een aantal zaken uitsluiten. Ook hiervoor geldt dus, goed vooraf controleren.

Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Als je een eigen bedrijf hebt of als ZZP-er werkzaam bent dan kun je voor schade die ontstaan als gevolg van jouw werkzaamheden een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. De bedragen die je hiervoor moet betalen verschillen per soort werkzaamheden dat je verricht en de hoogte van het risico op schade door jou veroorzaakt. Goed om te weten is dat je privé aansprakelijkheidsverzekering geen zakelijke schade vergoedt.

Bijpassende Informatie en Advies
- Inboedelverzekering
- Opstalverzekering
- Verzekeringen Soorten
- Verzekeringsmaatschappijen

Zoekwoorden: Aansprakelijkheidsverzekering Dekking Informatie Uitleg Premie
________________________________________________________________________________________________