Airconditioning

Airconditioning en Klimaatbeheersing

Wat is airconditioning?

Zomerse temperaturen en u bent op zoek naar verkoeling. Dan heeft vast wel eens een airco overwogen. Maar wat is het nu? Airconditioning kun je dus in goed Nederlands vertalen met het woord klimaatbeheersing. En in elke woning wordt van oudsher al klimaatbeheersing toegepast. Het raam openzetten om te luchten. De verwarming aan om de temperatuur aangenaam te maken in de winter. En de ventilator bij warm weer. Dit zijn een paar van de voorbeelden die wij dagelijks om ons heen vinden. Airconditioning combineert al deze vormen van klimaatbeheersing in één systeem dat natuurlijk door toepassing van moderne technologie beter, efficiënter en comfortabeler functioneert.

Wat zijn de voordelen van aircontioning?

Vanzelfsprekend zorgt de airconditioning tijdens hete zomerdagen voor een aangename temperatuur. Maar naast deze bekende functie zijn er nog een aantal andere voordelen verbonden aan een goed werkende en moderne installatie. Hierbij kunt u denken aan speciale behandeling van de lucht waardoor de lucht in uw woning schoner en veel gezonder wordt. Speciaal voor mensen met luchtwegproblemen kan dit grote voordelen opleveren. Echter niet elke airco doet dit even goed. Zeker de losse apparaten schieten op dit terrein veelal te kort. Ook zorgen goede airco's voor ontvochtiging van de lucht waardoor schimmels en andere problemen die ontstaan door te veel vocht in de woning aanzienlijk gereduceerd zo niet voorkomen kunnen worden.

Twee soorten airconditiong

Er zijn verschillende soorten airconditioning mogelijk. Voor woningen zijn split- en multisplitsystemen zeer geschikt. Dergelijke airconditioning systemen zijn fraai en uiterst geluidsarm. Wilt u echter geen systeem aan de muur en gebruikt u de airco enkel in bepaalde periodes? Dan is een mobiele airco de juiste keus voor u.


Mobiele airco
Tegenwoordig wordt er op grote schaal gestunt met aanbiedingen voor mobiele airco's. Dit zijn verplaatsbare op wieltje gemonteerde, vaak vrij grote apparaten, die met een slag door het raam de warme lucht afvoeren. Met uitzondering van de goede apparaten zijn dit vaak niet echt goed functionerende airco's. Via onderstaande link vindt u uitgebreide informatie over mobiele airco's.
Uitgebreide informatie over mobiele airco's »


Split- of multisplit aircosysteem
Wilt u in uw woning uw klimaat echt goed geregeld hebben en een aangename leeftemperatuur zowel in de zomer als in de winter dan kan een aircosysteem voor u een goede oplossing zijn. Aircosystemen bestaan uit een binnen en een buitendeel die via dunne koelleidingen met elkaar verbonden zijn. Deze systemen worden spilt- of multisplit genoemd. Via onderstaande link vindt u uitgebreide informatie over aircosystemen.
Uitgebreide informatie over aircosystemen »

Meer informatie op Allesoverhuisentuin.nl

Wenst u graag meer informatie over airconditioning, ventilatie, luchtvochtigheid, ... Allesoverhuisentuin.nl helpt u graag bij het vinden van goede informatie en prijsindicaties.

- Meer informatie en prijsindicatie Airco »
- Meer informatie Luchtvochtigheid »
- Meer informatie Luchtbevochtiger »
- Meer informatie Ventilatie »

Airconditioning | Airco | Informatie | Soorten | Voordelen