Mobiele AircoWat is Mobile airconditioning

Tegenwoordig wordt er op grote schaal gestunt met aanbiedingen voor mobiele airco's. Dit zijn verplaatsbare op wieltje gemonteerde, vaak vrij grote apparaten, die met een slang door het raam de warme lucht afvoeren. Met uitzondering van de goede apparaten zijn dit vaak niet echt goed functionerende airco's. Het energieverbruik is vaak hoog en ze maken zoveel herrie dat je je niet goed meer verstaanbaar kan maken als de airco aan is.. En daarnaast laat de mate van koeling vaak te wensen over. Alleen in de directe omgeving van het apparaat gaat de temperatuur naar beneden. Maar doordat de vrij grote slang door een open raam naar buiten moet worden gevoerd komt er ook weer veel warmte naar binnen. Het laatste nadeel is dat het vrij grote appraten zijn die veel ruimte in beslag nemen en meestal niet echt mooi zijn vormgegeven.Voordelen mobiele airco
  • De relatief lage aanschafprijs
  • De airco is verplaatsbaar en daarmee op meerde plaatsen te gebruiken en bij een verhuizing eenvoudig mee te nemen.

Nadelen mobiel airco
  • De mobiele airco maakt over het algemeen veel geluid.
  • Het energieverbruik is vrij hoog ten opzichte van de prestaties.
  • De afvoer van warmte geschiedt meestal door een grote slag uit het raam wat zorgt voor warmte van buiten en niet mooi is.
  • De mobiele airco is een vrij groot apparaat dat meestal niet echt mooi is vormgegeven.
Alternatief voor de mobiele airco

Het beste alternatief voor een mobiele airco met ook de beste werking is het zogenaam de slipt of multisplit aircosysteem. Via onderstaande link vindt hierover uitgebriede informatie.