Barok

Wat is Barok?

De Barok-bouwstijl staat vooral bekend om het feit dat er veel gebruik wordt gemaakt van asymmetrie. Gecombineerd met de vele versieringen en de complexe patronen, krijgen Barok-gebouwen daardoor een drukke uitstraling. Een bekend bouwwerk met de Barok-stijl is de Sint-Pietersbasiliek in Rome, die veel grote koepels heeft.

Een Barok-interieur

Barok is een stijl die tegenwoordig veel in het interieur is terug te zien. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan behang met sierlijke Barok-printen, maar er zijn ook veel meubelstukken die de Barok-stijl uitstralen. Zo hebben houten meubelstukken vaak krinkelende figuren op de hoeken. Naast de sierlijke printen zijn ook grote kroonluchters vaak aanwezig in een Barok-interieur.

Barok-behang

Barok-behang is tegenwoordig erg populair. Vanwege de drukke printen moet het behang wel erg secuur op de muur geplakt worden. Om een slordig resultaat te voorkomen, is het immers belangrijk dat de print vloeiend doorloopt. Omdat dat behoorlijk lastig kan zijn, kunt u ervoor kiezen om de hulp van een professional in te schakelen.

Aanbiedingen van barok

Van barok meubels tot barok decoratie, via onderstaande link(s) vindt u inspirerende aanbiedingen voor een barok interieur of bekijk meer informatie op Woonwebsite zelf ...

Gerelateerde pagina's:
- Barok eetkamerstoelen »
- Barok fauteuils »
- Barok stoelen »
- Barok woonstijl »
- Barokke babykamer »
- Kamer in barokstijl »

Barok | Interieur | Behang | Informatie | Aanbiedingen