Bed Opmaken - Advies Informatie en TipsWaarom het bed opmaken?

’s Ochtends wanneer je wakker wordt, heb je misschien wel helemaal geen zin om ook je bed op te maken. Echter, door je bed wel op te maken, duik je ’s avonds weer heerlijk onder de fijn opgemaakte dekens. En niet alleen slaapt je lekkerder in een schoon bed, een onopgemaakt bed geeft ook nog eens een slordige indruk. En een van de oorzaken van slecht slapen is een onrustige slaapkamer. Een opgemaakt bed draagt bij aan deze rust.

Voorkom huismijt: Was je beddengoed wekelijks

Door minimaal wekelijks je beddengoed te wassen, verklein je de kans op huismijt. Wel is het van belang om het beddengoed op minimaal 60 graden te wassen om huisstofmijt tegen te gaan. Breng vervolgens het hoeslaken aan en schud de kussens in de kussenslopen. Vervolgens komt het lastigste stukje: het dekbed fatsoenlijk in het dekbedovertrek krijgen en deze strak op het bed leggen. Als laatste stopt u het overtrek aan de onderkant onder het matras en maak je het bed verder naar wens op.

Hoe doe je handig een dekbedovertrek om het dekbed?

Ben je altijd aan het stoeien met het dekbedovertrek? Leg dan het dekbedovertrek al neer op bed voordat je het dekbed erin gaat stoppen. Op deze manier worstel je minder met het dekbed en overtrek. Stop vervolgens het dekbed in de bovenste punten en leg het in het midden ook goed. Pak vervolgens de twee uiteindes en een punt in het midden en schud het dekbedovertrek simpelweg over het dekbed heen.

Meer tips en inspiratie voor een opgemaakt bed

Je kunt je bed verder op verschillende manieren opmaken. Zo kun je jouw dekbed geheel of gedeeltelijk openslaan. Dit is helemaal leuk als je een knalkleur hoeslaken hebt. Ook kun je verschillende kleuren kussenslopen combineren of leg sierkussens op je bed. Heb je het weleens wat kouder? Leg dan een mooie deken of plaid over het voeteneind, of voor een aparte look over het midden van je bed.

Gerelateerde Informatie:
- Slaapkamer Inrichten - Informatie Overzicht
- Kledingkast Inrichten

Bed Opmaken | Advies | Informatie | Tips