Besparen met LED-lampen Tips Advies Besparing Informatie
Hoe kun je besparen met led-lampen? Tips advies en informatie

Met het verbod op de productie van gloeilampen enkele jaren geleden en nu ook met het verbod op de productie van de meeste niet energiezuinige halogeenlampen komt de led lamp als alternatief wel heel dicht bij. Welke mogelijkheden zijn er als het gaat om led verlichting?

Welke soorten besparende led-lampen zijn er?

Simpelweg hebben we 2 mogelijkheden, verlichting met geintegreerde led's, hierbij is de lichtbron (bestaande uit 1 of meerdere led's) niet los vervangbaar, aan het eind van de levensduur zult u dan ook het gehele armatuur moeten vervangen.
De tweede optie is om gebruik te maken van uw bestaande hang-, plafond- of vloerlampen en de lichtbron te vervangen door led verlichting. Voor haast iedere lampfitting is al een led lamp beschikbaar, of het nu gaat om de meeste bekende fittingen zoals de E27, E14 of GU10 maar ook voor de wat kleinere lampjes G9 of G4 zijn al led lampjes beschikbaar.

Welke voordelen heeft led-verlichting?

Led lampen zijn vooral interessant omdat ze veel meer te verwachten branduren hebben als halogeenlampen, soms wel 20 x zo veel. Naast het aantal branduren is ook het verbruik in verhouding tot een vergelijkbare lichtopbrengst vele malen minder. De hoeveelheid licht in lumen is nagenoeg gelijk, echter het verbruik in Watt veel lager.

Voorbeeld van wat je kunt besparen met led-lampen

We geven een voorbeeld; in de woonkamer heeft u een verlaagd plafond met 12 inbouwspots, in iedere inbouwspot zit een halogeenlamp met een verbruik van 50W. Ieder vol uur dat de spots branden is het verbruik 12 x 50W = 600W. Een GU10 led lamp voor in deze inbouwspots met een vergelijkbare lichtopbrengst in lumen verbruikt slechts 5W, ieder vol uur dat ze branden is het totale verbruik slechts 12 x 5W = 60W. Een verschil van maar liefst 540W!

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan led lampen?

Om eerlijk te zijn niet meer, vroeger was men nog zeer kritisch op de kleur van het licht, echter zijn er tegenwoordig warmglow led lampen van Philips. Warmglow betekent dat deze lampen extra warm van kleur zijn, de Hue variant is zelfs te dimmen van 2800K (warmwit) naar nog warmer wit (2200K).

Meer informatie en aanbiedingen van led-lampen
- Budgetlight.nl
- LampenOnline.com

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
- Lampen en Verlichting Overzicht >

Zoekwoorden: Besparen met LED-Lampen Tips Advies Beaparing Informatie Nadelen Voordelen LED-Verlichting
________________________________________________________________________________________________