Beste soorten hanglampen voor je woning
Hanglampen hebben snel de traditionele kroonluchters vervangen in huizen over de hele wereld. Deze hanglampen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, zoals solo, in een cluster of hangend in een rij op verschillende hoogtes. Er zijn heel wat verschillende soorten hanglampen beschikbaar op de markt, variërend van eigentijds tot traditioneel met een assortiment kap stijlen, materialen, kleuren en maten.

Naast het verlichten van je interieur, geven deze plafondlampen ook een decoratief tintje aan je huis. Bovendien zal het kopen van moderne zwarte hanglampen ook geen deuk in je bankrekening slaan, want je kunt er gemakkelijk een vinden die in jouw prijsklasse past.

Met zo veel opties beschikbaar om te kiezen, kan het vinden van de perfecte hanglampen voor je huis een beetje verwarrend zijn. Om het proces voor u wat gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je inrichting er samenhangend en trendy uitziet, hebben wij een gids samengesteld met verschillende soorten hanglampen.

KOMVORMIGE HANGLAMPEN

Deze hanglamp heeft de vorm van een kom die onderaan aan een centrale stang is bevestigd. Ze projecteert licht naar boven en wordt soms ondersteund door twee of meer korte kettingen. Komvormige hanglampen zijn één van de populairste soorten plafondlampen en zijn zeer geschikt voor sfeerverlichting. De vorm zorgt er ook voor dat het licht in de kamer niet te hard of afleidend is.

Je kunt deze hanglamp installeren in je woonkamer, hal, slaapkamer of welk deel van het huis dan ook.

KOEPEL HANGLAMPEN

Gevormd als een omgekeerde kom, wijzen deze plafondlampen naar beneden en worden gebruikt in ruimtes waar u helder en gericht licht nodig hebt. Koepelhangers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en zijn een slimme keuze voor taakverlichting.

Afhankelijk van je persoonlijke stijl, voorkeur en behoeften, kun je koepel hanglampen installeren boven je aanrecht, bureau van het thuiskantoor en zelfs eettafel. Het licht van deze hanglamp slaapkamer kan vrij intens zijn, daarom is het beter om een lamp met een dimmer te installeren.

CILINDRISCHE HANGLAPMPEN

Zoals de naam al zegt, hebben dit soort hanglampen een cilindrische kap in de vorm van een trommel. Meestal worden deze stijlvolle hanglampen geleverd met een stoffen kap, die een zachte en warme gloed in de kamer kan werpen. Het kan ook een geweldige manier zijn om wat textuur en patroon in je inrichting te verwerken.

Omdat deze hanglampen een langere kap hebben, is het licht dat ze projecteren niet erg intens. Ze zijn ook zeer tijdloos en kunnen een geweldige aanvulling zijn op de inrichting van je slaapkamer en woonkamer. Stoffen zijn echter niet de meest geschikte hanglampen voor de keuken. Dit komt omdat ze vrij gemakkelijk stof en vuil aantrekken, wat het moeilijk maakt om schoon te maken, omdat het vet van het koken zich ook zou ophopen op hun oppervlak.

STIJLEN HANGLAMPEN

Dit zijn de meest populaire stijlen van hanglampen waarmee alle huiseigenaren vertrouwd moeten zijn.
  • Traditionele hanglampen
  • Hedendaagse hanglampen
  • Overgangs hanglampen
  • Unieke hanglampen
Je kunt ook kijken naar onze verlichting tips voor appartementen en hoe je de perfecte verlichtingsarmaturen voor landschap verlichting kunt kiezen.

Bijpassende tips en ideeën
- Lampen en verlichting

________________________________________________________________________________________________