Bladblazer


Wat is een bladblazer?

Een bladblazer is een stuk gereedschap waarmee een flinke lading wind geproduceerd kan worden. Over het algemeen worden bladblazers vooral ingezet in grote en middelgrote tuinen. Ze zijn ideaal om vuil en bladeren weg te blazen van verhardingen als schoolpleinen, parkeerplaatsen en wegen maar zijn ook geschikt voor het gazon. De bladblazer is ideaal om in een korte tijd veel bladeren te verwijderen .

Bladblazers zijn er in allerlei verschillende soorten. Een bladblazer met een krachtige motor kan wel tot 1192 kubieke meter per uur wegblazen, maar er zijn ook uitvoeringen geschikt voor een kleinere tuin. De meeste bladblazers zijn voorzien van een heupgordel. Zo kunt u de machine stevig aan uw lichaam vast maken. Doordat u het gewicht van de machine zowel op uw rug als heup draagt kunt u er lang mee werken zonder lichamelijke
klachten te krijgen.

Voordelen en nadelen van een Bladblazer

Het grote voordeel is natuurlijk dat u in een korte tijd en op een simpele manier zelf de losse bladeren en ander vuil uit de tuin kunt verwijderen. Nadeel is alleen dat bladblazers vaak veel lawaai produceren. Daarnaast worden de bladeren er weliswaar mee weggeblazen, maar niet verwijderd. Met behulp van een bladzuiger worden de bladeren wel opgezogen en hoeft u ze niet meer te verzamelen.

Gerelateerde Informatie
- Bladzuiger Informatie en Aanbiedingen »
- Tuingereedschap Informatie Overzicht »
- Hakselaar Informatie en Aanbiedingen »
- Boomverzorging Informatie Overzicht »

Bladblazer | Aanbiedingen | Advies | Gebruik | Informatie