Boiler Plaatsen - Vervangen


Wat is een Boiler ?

Een warm water boiler is een apparaat waarmee warm water wordt geproduceerd. Het water in een groot reservoir of voorraadketel verwarmd. Een nadeel van de boiler is dat het apparaat een beperkte capaciteit heeft en bij intensief en langer warm water verbuik dit tijdelijk op kan raken. Hierdoor is er tijdelijk slechts lauw of koud water beschikbaar. Dit is uiteraard afhankelijk van de capaciteit.


Gas boiler vervangen of plaatsen

Zoals de naam al zegt werkt een gasboiler op aardgas. Dit is op dit moment de goedkoopste energiebron om een boiler te laten functioneren. Een gasboiler blijft continue op temperatuur door aan te slaan wanneer er warm water wordt gebruikt.

Elektrische boiler vervangen of plaatsen

Een elektrische boiler is aangesloten op het elektriciteitsnet. In tegenstelling tot een gasboiler stookt een elektrische boiler niet continue warm. Over het algemeen wordt hij zo ingesteld dat 's nachts warmwater wordt geproduceerd. Veelal geldt dan het lage nachtstroom tarief waardoor de energiekosten in de hand gehouden kunnen worden. in tegenstelling tot een gasboiler kan een elektrische boiler in een niet geventileerde ruimte worden opgehangen.

Boiler Vervangen | Boiler Plaatsen | Verwarming | WoonEncyclopedie