Boxspring Matrassen - Voordelen Nadelen Advies en Informatie


Boxspring Matrassen: Voordelen, nadelen, advies en informatie

Een boxspring is n van de meest gebruikte matrassoorten. In de matras bevindt zich binnenvering waar omheen een isolerende en vochtabsorberende laag is aangebracht. Aan de buitenkant bevindt zich een beschermende hoes. Onder de boxspring matras ligt een onderstel dat speciaal voor dit soort matrassen bedoeld is. Een boxspring is eigenlijk een matrasondersteuner in combinatie met een goed matras. Wanneer je een boxspringcombinatie aanschaft, koop je de boxspring (de matrasondersteuner) en een bijpassend matras. Misschien kun je daarom wel beter spreken van boxspring bedden. Er wordt gesproken van een boxspringmatras als de matras speciaal ontworpen is voor het boxspringbed.

Wat zijn de voordelen van boxspring matrassen en bedden?

Het is niet vreemd dat de boxspring veel gebruikt wordt in hotels. Doordat er veel ruimte zit tussen de veren ventileert een boxspring matras heel goed. De kans dat de matras vochtig en klam wordt, is daardoor klein. Een ander voordeel is de duurzaamheid. Alhoewel een boxspring in aanschaf vrij prijzig kan zijn, gaat deze wel heel lang mee. Een laatste voordeel is het comfort van de boxspring matras. Veel mensen ervaren een boxspring matras als heel comfortabel. Als ze er bijvoorbeeld een keer op liggen in een hotel, dan is het niet vreemd als men daarna ook thuis een boxspring matras wil.
  • Een boxspring ventileert zeer goed en neemt weinig vocht op.
  • Een boxspring matras gaat lang mee.
  • Veel mensen liggen en slapen comfortabel op een boxspring.
  • De luxe uitstraling van de matrassen en bedden spreekt aan.
Wat zijn de nadelen van een Boxspring bedden?

Aangezien je een boxspring het beste kunt kopen in de combinatie van een onderstel met bijpassend matras, kan het een prijzige aanschaf zijn. Ga daarom niet over n nacht ijs voordat je tot aanschaf over gaat. Ga vooral veel proefliggen en neem hiervoor uitgebreid de tijd.

ADVIES: Ga altijd proefliggen op een boxspring en neem hiervoor ruim de tijd

Als je een boxspring matras gaat uittesten en gaat proefliggen, neem hiervoor dan uitgebreid de tijd. Het zal lastig zijn om in je slaapkleding te testen. Maar doe in ieder geval je jas en je schoenen uit. Als je een kussen hebt waar je lekker op ligt, neem het mee. Je moet zoveel mogelijk een echte slaapsituatie creren om goed te weten te komen of de matras en het bed bevallen.

In dit Youtube filmpje wordt getoond hoe een boxspring matras wordt gemaaktGerelateerde Informatie:
> Matrassen - Informatie Overzicht
> Traagschuim Matras

Trefwoorden: Boxspring Matras | Boxspring Bedden | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Nadelen | Voordelen
________________________________________________________________________________________________