Brandschade: wat kan een contra expert voor jou betekenen?
Brand in of rondom je woning kan een hoop schade opleveren. Daarnaast kan een woningbrand als erg traumatisch worden ervaren. In sommige gevallen kun je er op tijd bij zijn maar in andere gevallen is er erg veel schade ontstaan door de brand. Wanneer je verzekerd bent wil je hier natuurlijk een schadevergoeding voor ontvangen. Maar hoe weet je of je de schade op de juiste manier vergoed krijgt? En hoe zorg je ervoor dat er niet te weinig vergoed wordt? Verzekeraars kijken kritisch naar brandschade en zullen in sommige gevallen niet de volledige vergoeding geven waar je eigenlijk wel recht op hebt. In dit soort situaties is het dan ook verstandig om een contra expert Schippers Bouwconsult in te schakelen. In deze blog lees je meer over wat een contra expert voor jou kan betekenen bij brandschade.

Een contra expert bij brandschade

Brand kan zorgen voor veel schade en deze schade moet daarom ook goed geïnspecteerd worden. Hierbij kan een contra expert je helpen. De contra expert inspecteert de schade in en rondom je woning en legt dit vervolgens voor aan je verzekeraar. Jouw verzekeraar zal vervolgens moeten zorgen voor een schadevergoeding die is vastgesteld door de contra expert. Het verschil tussen de inspectie van een contra expert en de inspectie van een verzekeraar is dat een contra expert onafhankelijk is en handelt vanuit jouw eigen belangen. Een verzekeraar is dit niet volledig.

Waarom kost een contra expert niks?

Het is wettelijk vastgelegd dat je recht hebt op een contra expert zodra je verzekerd bent. Je kunt een contra expert daarom ook ten alle tijden inschakelen. Doordat dit wettelijk is vastgelegd hoeft het niet te worden betaald uit eigen portemonnee. De verzekeraar betaald de kosten van een contra expert. Een contra expert is als het ware een onafhankelijke partij in een situatie waarin twee partijen tegenover elkaar staan, de verzekeraar en jij als verzekerde. Hierdoor ontstaat er een situatie waarin er vanuit meerdere kanten naar de schade wordt gekeken. Dit zorgt voor objectiviteit en onafhankelijkheid.

Het advies van een contra expert

Het uiteindelijke advies van een contra expert is leidend en zal er uiteindelijk voor zorgen dat jij de schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. Bij brandschade zijn er vaak ook verschillende andere werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd om de woning terug te brengen naar de originele staat. Hierbij kun je denken aan schoonmaakwerkzaamheden. Wanneer alle werkzaamheden zijn uitgevoerd kan een contra expert een laatste controle uitvoeren. Tijdens deze controle wordt er gekeken of alle afspraken zijn nagekomen en of de werkzaamheden op de juiste manier zijn uitgevoerd. Daarnaast wordt er voor de laatste keer nagegaan of de schade op de juiste manier vergoed is door de verzekeraar.

Bijpassende informatie en advies
- Geldzaken

________________________________________________________________________________________________