CV Installatie Aanleggen - Kosten en Prijs Informatie


Met welke kosten moet je rekening houden bij het aanleggen van een CV-Installatie?

Een CV-installatie bestaat uit een aantal onderdelen. In onderstaan overzicht vind je de kosten waarmee je rekening moet houden als je een CV-installatie wilt gaan aanschaffen of vervangen:
  • De kosten van een HR-Ketel: Vanaf circa € 2.000
  • Aanschaf van radiatoren. De prijs is sterk afhankelijk van het aantal en soort radiatoren.
  • Leidingen, expansievat en andere materialen die nodig zijn om de cv-installatie aan te sluiten. Lastig om een indicatie te geven. Maar onderschat de kosten niet.
  • Het installatiewerk zelf. Hierbij kun je ventueel op kosten besparen als je zelf een deel van het installatiewerk kunt doen. De ketel moet meestal verplicht door een installateur worden gemonteerd i.v.m. garantie en veiligheid.
  • Service en onderhoud. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het soort onderhoudscontract en wat er onder valt. Informeer je goed vooraf.
  • Stookkosten. Des hoger het rendement van de ketel, des minder stookkosten. Ook een goede installatie, een thermostaat die goed functioneert, isolatie en tijdig aan en uit doen van de verwarming hebben veel invloed.

Aanleg van een nieuwe cv-installatie! Wat is er allemaal nodig?

De noodzaak van een nieuwe CV-installatie kan in verschillende situaties voorkomen: Je hebt bijvoorbeeld een oud huis gekocht waar nog geen centrale verwarming aanwezig is. Of de huidige installatie is aan vervanging toe. Helemaal of delen ervan. Wat de situatie ook is: een cv installeren of aanleggen is een ingrijpende gebeurtenis, met kosten die behoorlijk kunnen oplopen.

Wat zijn de kosten voor aanschaf en installatie van een centrale verwarming?

Bij een standaard HR-ketel en 8 radiatoren (voor een gemiddelde eengezinswoning) zal de prijs tussen de € 8.000 en € 10.000* liggen. Voor een CV-ketel alleen moet je denken aan ongeveer minimaal zo'n € 2.000. Afhankelijk van de wensen, kunnen de kosten van een CV hoger uitvallen als je kiest voor een zuiniger HR-ketel of een ketel met meer vermogen. Als het goed is, verdien je deze hogere kosten wel terug omdat je minder stookkosten zal gaan maken. Doordat een CV meestal geïnstalleerd moet worden door een erkende installateur, kun je niet alles zelf doen.

TIP: Let op bij scherpe aanbiedingen van All In pakketten en controleer alle details grondig!

Er zijn bedrijven die stunten met all-inclusive pakketten van zo'n € 6.000. Dit kan een zeer aantrekkelijk aanbod zijn. Maar soms zitten er flinke adders onder het gras en zijn er toch allerlei zaken niet meegenomen. Controleer vooraf goed de kwaliteit van deze installatiebedrijven en lees de aanbieding tot in details door. Bij twijfel doorvragen. En wordt de twijfel niet duidelijk en zwart-op-wit weggenomen dan is ons advies: niet met zo'n bedrijf in zee gaan!

Wat zijn de stookkosten van de CV-Installatie?

Er zijn verschillende soorten cv-ketels die allemaal invloed hebben op de stookkosten (en aanschafkosten). Eigenlijk is het een persoonlijke rekensom die je moet maken. Wat is het rendement van de ketel en wat zijn de te verwachten stookkosten. Op basis hiervan kun je uitrekenen hoe snel je ongeveer een zuinige, maar duurdere HR-Ketel kunt terugverdienen en of dit in jouw geval interessant is.

Wil je de exacte prijs weten? Vraag meerdere gedetailleerde offertes aan!

Hou er rekening mee dat de hoogte van de kosten van je CV afhankelijk zijn van het huis en je persoonlijke wensen. Het beste wat je kunt doen, is bij verschillende installateurs de kosten van een CV installatie aanvragen in een gedetailleerde offerte. Let hierbij ook op de reputatie en de kwaliteit van het installatiebedrijf. En leg ook het rendement van de verschillende HR-ketels naast elkaar. Vergeet niet goed te kijken naar de kosten voor onderhoud en service.


Gerelateerde onderwerpen
> CV-Ketel - Advies Informatie en Tips
> CV Onderhoud en Onderhoudscontract
> CV-Installatie - Informatie Overzicht

Alle genoemde prijzen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Trefwoorden: CV Installatie Aanleggen | Centrale Verwarming | Aanleggen | Informatie | Kopen | Kosten | Prijs | Tips
________________________________________________________________________________________________