CV ketel of Zonnecollector Verschillen en Voordelen
Eerst zelf testen; wordt het een CV ketel of zonnecollector?

Een keuze maken voor de levering van energie in jouw woning, dat is niet altijd even makkelijk. Tegenwoordig worden er steeds meer aanbevelingen gedaan met betrekking tot duurzaamheid. Welke oplossing en energie leverancier het beste bij je past, daar kun je echter alleen achter komen door het zelf te onderzoeken. Tien huurders van Domesta gingen dan ook de uitdaging aan om te kijken wat er nu écht duurzaam is op gebied van energie in huis.

Een jaar lang onderzoek in eigen huis

Woningcorporatie Domesta heeft tien zogeheten duurzame verkenners ingezet om een jaar lang duurzaamheid in huis onder de loep te nemen. De tien deelnemers wonen verspreid over Zuidoost-Drenthe, in een aangepast huis. Met verschillende aanpassingen zijn de woningen energieneutraal gemaakt, wat betekent dat de woningen net zoveel energie opleveren als verbruiken.

De tien testers zullen een jaar lang duurzame maatregelen testen en hun energieverbruik nauwkeurig bijhouden. Alleen op die manier kan er een écht duidelijk overzicht tot stand komen van wat er in werkelijkheid verbruikt wordt en wat wel of niet duurzaam is.

Geen cv ketel meer

De duurzame testers uit Zuidoost-Drenthe zeggen gedag tegen hun cv-ketel en mogen 'duurzame' vervanging verwelkomen in huis. Zo krijgen zij zonnepanelen en zonnecollectoren op het dak voor warm water, een warmtepomp en nieuwe radiatoren. Daarnaast wordt alles ook nog eens goed geïsoleerd. Het nemen van deze maatregelen zorgt niet alleen voor een duurzamere versie van de cv-ketel, maar is ook nog eens goedkoper. De huurders die deelnemen aan de test besparen namelijk ook op de kosten van gas, aangezien ze dit niet meer gebruiken. Als je zelf ook wil besparen op energie, maar niet de mogelijkheden hebt om je huis aan te passen dan kun je ook op een vergelijkingssite zoals Overstappen.nl kijken en overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Het doel van deze test

Het op de proef stellen van de duurzaamheid heeft invloed op de toekomst van de huizenbouw. Domesta heeft namelijk als doel gesteld dat in 2040 bijna alle 10.000 huurhuizen die het in bezit heeft energieneutraal zijn. De duurzaamheid van de Domesta huurhuizen zal een jaar worden getest door de testers uit Zuidoost-Drenthe. Na afloop van de test zal bekend worden gemaakt of deze manier van wonen inderdaad het meest duurzaam is.

Zoekwoorden: CV ketel of Zonnecollector Verschillen en Voordelen
________________________________________________________________________________________________