De beste manier om de tuin te onderhouden
Wanneer je een tuin hebt aangelegd, wil je deze natuurlijk mooi houden. Er gaat niks boven in het zonnetje genieten van een mooie, groene tuin. Hier is wel onderhoud voor nodig. Niet iedereen heeft groene vingers en ook niet iedereen vindt de tuin onderhouden leuk, maar met dit simpele stappenplan kun je makkelijk de tuin onderhouden. Daar heb je maandenlang plezier van, want zo kun je gedurende de zomer heerlijk genieten van jouw groene tuin.

Het onderhouden van het gazon

Een groot deel van het onderhoud van de tuin is het onderhouden van het gazon. Dit begint met het goed maaien van het gras. Je kunt het gras het best zo’n 3 tot 4 cm lang houden. Daarbij is het aan te raden om minimaal een keer per week te maaien, maar liever wat vaker. Ben je liever niet veel tijd kwijt aan maaien? Dan kun je het beste een robot maaier aanschaffen. Hiermee hoef je zelf niet meer na te denken over het maaien van het gras, de robotgrasmaaier regelt het allemaal voor je. Daarbij weet de grasmaaier precies in welk patroon en welke volgorde het gras het best gemaaid kan worden en dat scheelt jou weer een hoop moeite en tijd.

Zo bemest je het gazon

Een andere factor die een grote rol speelt in het gezond houden van het gras, is goed zorgen voor het gazon. Het bestaat namelijk uit allerlei organismen, die hun voeding uit de grond halen. Zonder deze voeding, kan het gras niet overleven. Daarom zul je het gras moeten bemesten om de planten gezond te houden. Dit kun je het beste doen in het voorjaar. Ook in de zomer kun je je gazon bemesten. Dit wordt ook wel onderhoudsbemesting genoemd en het helpt om de beplanting beter te laten groeien. Ook in het najaar zul je het gazon van mest moeten voorzien. Zo zal het beter de winter doorkomen, omdat het beter bestand is tegen de extreme weersomstandigheden. Je kunt het gazon dus het beste drie keer per jaar bemesten.

Onderhoud de bomen

Niet iedereen heeft er de ruimte voor, maar sommigen hebben ook bomen in de tuin staan. Ook hier zul je goed voor moeten zorgen. Het vergt niet veel onderhoud, maar het moet wel gedaan worden. Begin met het verwijderen van alle dode en afgebroken takken. Daarna kun je de laaghangende takken snoeien, of de gehele boom bijsnoeien wanneer deze te groot aan het groeien is. Let er hierbij wel op dat elke boom een eigen manier van snoeien heeft en het dus belangrijk is om je te verdiepen in het soort boom en hoe je dit het beste kunt snoeien. Kijk dus goed naar wat jouw boom nodig heeft, om het best mogelijke onderhoud te kunnen bieden.

Bijpassende informatie en advies
- Tuinonderhoud

________________________________________________________________________________________________