De handigste gereedschappen voor bij het klussen
De ene is er fan van en de ander ontwijkt het liever: klussen in huis. Toch moet dit eens in de zoveel tijd gebeuren. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot; of je nou een nieuw kleurtje op de muur wilt of een nieuwe vloer neerlegt. Daarom kun je het beste gebruik maken van een aantal hulpmiddelen. Wij zetten de handigste gadgets voor je op een rij. Lees snel verder en maak jouw klusweekend een stukje makkelijker!

Kruislijnlaser

Een bekend woord bij het klussen is ‘waterpas’. Vaak gebruiken we hier paaltjes of touwen voor om rechte lijnen af te bakenen. Deze kunnen al snel niet recht genoeg staan. Een kruislijnlaser is daar dé vervanging voor. Is de ondergrond niet helemaal waterpas? Dan kun je een zelfnivellerende kruislijnlaser kopen. Deze zorgt ervoor dat de laser automatisch waterpas staat voor de meest rechte lijnen!

Bouwventilator

Vooral in de zomer, maar ook daarbuiten, kan de werkruimte erg warm en stoffig worden. Daarnaast werk je vaak met gevaarlijke stoffen die je niet te vaak moet inademen. Een bouwventilator zorgt voor een goed geventileerde ruimte en helpt bij het gezond houden van de ruimte. Je kunt deze natuurlijk ook gebruiken voor het verkoelen of verwarmen van de werkplaats.

Bouwradio

Tijdens die lange verbouw dagen ben je toe aan wat entertainment. Een bouwradio is dan alles wat je nodig hebt; en ja, die zijn er speciaal voor bij het klussen. Een bouwradio is namelijk bestand tegen vallende materialen. Daarnaast beschikt deze over een accu die lang meegaat op een bouwplaats zonder elektriciteit. Zo geniet je de hele dag van de nieuwste hits!

Veiligheidsmaterialen

Bij grote en kleine verbouwingen moet je goed rekening houden met veiligheid; dat van jezelf en je mede-verbouwers. Daarom is het goed om je voor te bereiden op allerlei mogelijke situaties. Koop een brandblusser of een blusdeken om snel in te grijpen bij brand. Zet paaltjes neer of hang touwen op om aan te geven waar niet-verbouwers het liefst niet komen. Als laatste, heb je natuurlijk een EHBO-doos binnen handbereik om eventuele verwondingen vlug te behandelen. Belangrijk: veiligheid staat voor alles!

Of je nou de hele woonkamer onder handen neemt of alleen dat muurtje in de badkamer, met deze gereedschappen zorg je ervoor dat je efficiënt aan de slag gaat. Daarnaast ben je nu helemaal voorbereid op eventuele gevaarlijke situaties! Dus, voor welke kleur ga jij deze keer in de slaapkamer?

Bijpassende tips en informatie
- Gereedschap

________________________________________________________________________________________________