De voordelen van een tweede woning in het buitenland


Blijft Nederland voor altijd in je hart, maar zie je jezelf ook wel meerdere maanden per jaar in een ander land verblijven? Dan is zeker geen verkeerd idee om een tweede woning te kopen in het buitenland. Wat zijn nu precies de voordelen? Dat en meer gaan wij je vertellen in dit blogartikel.

Een eigen plekje in het buitenland

Het belangrijkste voordeel aan een tweede woning in het buitenland is natuurlijk dat je hier naartoe kunt gaan wanneer je maar wilt. Je hoeft met niemand rekening te houden en je weet altijd dat je thuiskomt in je eigen vertrouwde omgeving. Er zijn dan ook meer dan genoeg Nederlanders die bijvoorbeeld iedere twee maanden in Nederland afwisselen met een verblijf van twee maanden in het buitenland. Ideaal toch?

Verhuren

Wanneer je niet in je vakantiehuis aanwezig bent heb je de mogelijkheid om deze te verhuren. Op deze manier kan je op een relatief eenvoudige manier extra inkomsten genereren. Wel is het belangrijk dat je je goed inleest in de verhuurvoorwaarden, zodat je niet voor (onaangename) verrassingen komt te staan. Het verhuren van je vakantiewoning is in ieder geval een ideale manier om je investering terug te verdienen en vaak kan je in het hoogseizoen de prijs aanzienlijk verhogen.

Een uitstekende investering

Naast dat het mogelijk is om je vakantiehuis tijdelijk te verhuren kan je er ook nog op een andere manier geld aan verdienen. Een huis kopen in het buitenland is in de meeste gevallen namelijk een uitstekende investering. Zo zal een nieuwbouw huis kopen in Costa Blanca je in vrijwel alle gevallen een uitstekend rendement opleveren. Dit is namelijk een gebied met enorm veel toerisme en de kans dat je woning hier uiteindelijk meer waard zal worden is bijzonder aannemelijk. Mocht je je woning ooit weer willen verkopen ga je hier gegarandeerd winst op maken. Natuurlijk zijn er wereldwijd veel meer van zulke aantrekkelijke gebieden en wij raden je dan ook zeker aan om goed onderzoek te doen.

Nadelen

Zijn er dan ook nadelen verbonden aan het kopen van een tweede woning in het buitenland? Ja zeker, maar naar onze mening wegen deze absoluut niet op tegen de voordelen. Houdt er in ieder geval rekening mee dat er voor de aankoop van een tweede woning best wel wat administratieve zaken geregeld moeten worden. Ook dien je natuurlijk rekening te houden met onderhoudskosten en dit kan vooral in het buitenland nogal behoorlijk oplopen. Ook hier geldt echter dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zorg ervoor dat je precies weet wat je te wachten staat en dan kunnen wij je verzekeren dat de aanschaf van een tweede woning het meer dan waard is.

Bijpassende tips en informatie
- Huis kopen of huren

________________________________________________________________________________________________