De voordelen van een waterfilter
Schoon drinkwater in en rondom huis is een must in ieders leven! Een waterfilter is een apparaat dat verontreinigingen uit het drinkwater verwijdert. Er zijn vele soorten waterfilters, die verschillen in wat ze uit het water verwijderen. Sommige filters verwijderen alleen grotere deeltjes zoals roest of bezinksel, terwijl andere ook chemicaliën zoals chloor en lood verwijderen die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid.

De voordelen van een waterfilter thuis zijn talrijk: schoner drinkwater, een gezondere leefomgeving, beter smakend eten en drinken, minder energieverbruik, enzovoort. Hieronder volgen enkele voordelen;

- Filteren van schadelijke verontreinigingen

Waterfilters verwijderen vele soorten verontreinigingen uit het leidingwater, waaronder zware metalen, chloor, pesticiden, herbiciden en zelfs sommige farmaceutische medicijnen. Deze chemicaliën zijn in verband gebracht met kanker en geboorteafwijkingen. Waterfilters voor drinkwater zijn ook geweldig voor mensen die in de buurt van industriële sites of boerderijen wonen waar hun water verontreinigd kan zijn met giftige chemicaliën.

- Onzuiverheden verwijderen

Een waterfilter drinkwater is veel schoner dan gewoon kraanwater. Je kunt zien in hoeverre je water schoon is door het te meten met een TDS-meter. Omdat het er kristalhelder uitziet, betekent het nog niet dat het gezond is. Is het water niet gezond genoeg voor jou, dan is het tijd om te investeren in een waterfilter.

- De smaak verbeteren

Als je niet tevreden bent met de smaak van het kraanwater, dan kan een waterfilter helpen de smaak ervan te verbeteren. Flessenwater helpt het milieu naar zijn einde door de plastics die de flessen bevatten.

- Geld besparen

Je hoeft geen honderden euro's uit te geven aan flessenwater om gezond te blijven. Waterfilters van goede kwaliteit voor drinkwater kunnen minder dan 100 euro kosten.

- Ziektes voorkomen

Veel ziektes worden veroorzaakt door slechte hygiëne en ongezond leven. Het drinken van vuil water kan leiden tot diarree, dysenterie, tyfus, cholera, hepatitis en zelfs malaria. Nou zal dat in Nederland niet voorkomen, tenzij je er echt een puinhoop van maakt. Maak de microdeeltjes tasten je lichaam ook aan. Door je water te filteren drink je verantwoord.

- Ons milieu beschermen

Door een waterfilter te gebruiken, helpen we onze planeet te beschermen. We verminderen het aantal plastic flessen dat jaarlijks wordt geproduceerd. Bovendien voorkomen we het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie van gebotteld water.

Kortom, een waterfiltersysteem is een noodzakelijke investering wanneer je er zeker van wilt zijn dat jij en je gezin schoon en gezond water drinken. Het drinken van gefilterd water kan je gezin helpen voorkomen dat je minder gezond leidingwater drinkt. Het zal je ook helpen op de lange termijn geld te besparen door geen water in flessen te kopen. Het is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt en met de voordelen die het biedt, zul je er zeker geen spijt van krijgen.

Bijpassende informatie en advies
- Duurzaam en gezond wonen

________________________________________________________________________________________________