De woontrends van 2023 - Dit zijn ze
Het jaar 2023 is al even onderweg en dat zorgt ervoor dat het meer en meer duidelijk is wat dit jaar de trends zijn op het gebied van wonen. Ga je binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar ideeën? Of wil je je bepaalde kamers in huis een opfrisser geven? Dan is het goed om eens te kijken naar de trends. Laat je inspireren en neem de trends mee bij het bepalen van jouw interieur.

1. Colour blocking

Tegenwoordig hoeft het echt niet allemaal heel voorzichtig meer te zijn qua kleuren. En als je een beetje lef hebt, dan ga je voor colour blocking. Dit betekent dat je twee of meer hele felle, contrasterende kleuren naast elkaar gebruikt. Dit kan een combinatie zijn van een bank en een muur in twee hele verschillende kleuren of een bepaald fel kunstobject op een felle muur. Combineer lila met groen, roze met rood of blauw met geel: het mag allemaal!

2. Plafond verven

En als je dan toch bezig bent met kleuren, verf je plafond dan meteen mee! We zijn sinds jaar en dag eigenlijk gewend om het plafond wit te schilderen, maar waarom zou je dit niet in een andere kleur doen? Dit kan dezelfde kleur zijn als de muren of juist een kleur die daar goed bij past. Bekijk voor meer informatie de tips voor kleuren in het interieur.

3. Elkaar inspireren

Het inspireren van elkaar met woonideeën is een trend die zich blijft voortzetten. Het blijft niet bij een bezoek aan een woonwinkel. Steeds meer mensen stellen boards samen en delen deze op Pinterest, volgen accounts op Instagram ter inspiratie en lezen blogs met leuke woontips. Er zijn zelfs speciale VR-apps waarmee je je huis kunt restylen en kunt experimenteren met kleur. En kijk natuurlijk ook eens goed binnen bij vrienden en familie. Hoe pakken zij het aan? Hebben zij nog tips?

4. Vintage markten afstruinen

We denken steeds meer aan duurzaamheid en dat is één van de redenen waarom vintage meubels aan populariteit toenemen. Meubels met een verhaal, die je ook weer kunt vernieuwen met een likje verf. Dus kijk waar die vintage markten binnenkort te vinden zijn en scoor die leuke items. Via Marktplaats kan natuurlijk ook.

5. Buiten naar binnen halen

Natuurlijk kun je binnen planten neerzetten om een beetje een buitengevoel te creëren, maar wat we ook steeds meer terugzien zijn woonkamers met meubels van hele natuurlijk materialen. Hout waarin je zelfs de nerven en schors van de boom nog ziet zitten. Denk ook aan het plaatsen van extra ramen of een lichtkoepel om extra natuurlijk licht naar binnen te laten schijnen. Sommige mensen zetten zelfs een boom in de woonkamer!

Met behulp van de bovenstaande trends kun jij aan de slag met het inrichten of restylen van je woning. Kies de trends die je het meeste aanspreken en geef er gerust je eigen draai aan!

Bijpassende tips en ideeën
- Woontrends

________________________________________________________________________________________________