De woontrends van 2023
Interieurliefhebbers kunnen elk jaar hun hart ophalen wanneer de nieuwste woontrends bekend worden. Stijlen, materialen en kleuren: laat je inspireren en richt je huis in volgens de laatste trends. In 2023 zijn er weer volop trends die jij kan implementeren in jouw woning. Denk aan een prachtig marmeren badkamer, pastelroze op de muren of een prachtige lichte vloer: bekijk de woontrends van 2023.

Marmer in de hal, badkamer én toilet

marmeren tegels, wandpanelen of accessoires; marmer is dé woontrend van het moment! De prachtige natuursteen geeft je een luxe en rustgevend gevoel. Het past prachtig in de hal, maar ook als tegels in de badkamer of het toilet. Heb je geen zin om marmeren tegels op te hangen? Geen probleem: er bestaat ook behang met een marmerprint. Wil je niet te veel geld uitgeven, maar wil je wel de interieurtrend toepassen in je huis? Kies dan voor accessoires! Denk aan een zeeppompje van marmer, een bijzettafeltje bij de bank of een behangetje in de hal.

Pastelkleuren op de muur

Zachte en vrolijke pastelkleuren: je kunt er dit jaar niet omheen. Pastelkleuren zijn onmisbaar in je interieur. Heb je lichte meubels en witte muren? Fleur je woonkamer dan op met een likje verf! Als je pastelkleuren op je muur verft, krijg je een vrolijke en inspirerende sfeer in je kamer. Kies bijvoorbeeld voor koele pastelkleuren zoals mintgroen, lila of blauw grijs. Wil je iets meer sfeer in je huis? Ga dan voor warme pastelkleuren zoals aardetinten of zacht roze.

Een keuken compleet van hout

Houten keukens zijn enorm populair. Door de elementen van het hout, krijgt jouw keuken een landelijke uitstraling. Denk bij hout niet meteen aan een standaard lichte houtkleur. Je kunt variëren in de kleur. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte of walnootkleurige keuken. Maar ook eikenhout is populair. Een houten keuken geeft een warme en comfortabele uitstraling aan je interieur. Daarnaast is het makkelijk te bewerken waardoor eventuele schade eenvoudig te verwijderen is. Gaat er nog wel eens iets stuk bij je thuis? Doordat het materiaal uit de natuur komt, is het flexibel en sterk! Zo is het hout niet alleen stijlvol, maar ook functioneel!

Lichte vloeren

Tegenwoordig zie je in bijna elk woonmagazine lichte kleuren en materialen. Dit geldt ook voor vloeren. We zien veel lichte, houtkleurige vloeren. De Japandi stijl is minimalistisch, licht en clean. Een lichte vloer past daar perfect bij. Kies bijvoorbeeld voor lichte vloertegels. Vind je een lichte vloer een tikkeltje te saai? Kies dan voor natuurtegels. In de lichte tegels zie je lijnen van het materiaal. Denk aan een marmeren tintje of een grijze invloed. Wil je liever geen tegels op je vloer? Maar wil je wel een spannende, lichte vloer? Kies dan voor een lichte houten kleur laminaat of pvc. Laat dit leggen in een visgraat. Succes gegarandeerd!

Verbouwen om jouw droomhuis te realiseren

Is jouw woning oud en wil je het interieur helemaal omgooien? Soms red je het niet met een likje verf of een nieuwe bank. Het komt voor dat je je huis moet verbouwen om het helemaal te krijgen zoals jij dat wil.

Niet iedereen heeft een spaarpot die toereikend is voor zo’n verbouwing. Maar wees niet getreurd. Er bestaan verschillende manieren om geld te lenen voor een verbouwing waar je misschien gebruik van kunt maken. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun bestaande hypotheek op te hogen. Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een persoonlijke lening. Op deze paginaworden de mogelijkheden van geld lenen voor een verbouwing uitgelegd.

Bijpassende tips en informatie
- Woonideeën en -tips

________________________________________________________________________________________________