Dekbedovertrek materialen en soorten
Van welk materiaal kan een dekbedovertrek gemaakt zijn? Wat zijn de verschillende tussen de verschillende soorten dekbedovertrekken? Welke voordelen heeft het gebruikte materiaal? Wat zijn eventuele nadelen van de gekozen materialen voor een dekbedovertrek?

Van welk materiaal wordt een goed dekbedovertrek gemaakt?

Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en soorten. Op deze pagina is het overzicht te vinden van de meest gebruikte en voorkomende materialen waarvan dekbedovertrekken gemaakt kunnen worden.

Dekbedovertrek van katoen

Tot op de dag van vandaag wordt katoen het meeste gebruik om dekbedovertrekken te gebruiken. Voordeel is dat katoen een natuurproduct is dat goed vocht absorbeert. Bovendien biedt het materiaal in de zomer tijdens warme dagen relatief veel verkoeling. Daarnaast kun je tijdens koude winternachten heerlijk en warm wegkruipen onder een goed en warm katoenen dekbedovertrek.

Dit type dekbed is verkrijgbaar in een groot aantal variëteiten die elk onderscheidende kwaliteiten bieden. Zo is er flanel-katoen dat zacht is en extra warm en comfortabel aanvoelt. Het extra fijn geweven percale katoen heeft een bijzondere draaddichtheid waardoor de kwaliteiten nog beter tot hun recht komen. Het zogenaamde satijn-katoen is extra dicht geweven en voelt daardoor nog zachter en comfortabeler aan. Bovendien heeft het een luxe glanzende uitstraling.

Dekbedovertrek van linnen

Weliswaar wat minder dan katoen wordt linnen ook vrij veel gebruikt om dekbedovertrekken mee te maken. Het is een natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt door de bewerking van vlas. Hierdoor is het een duurzaam materiaal dat sterk en stevig is en door deze kwaliteiten geschikt is om dekbedovertrekken van te maken. Deze dekbedovertrekken voelen wat stevig aan. In de winter houdt linnen de warmte goed vast en in de zomer brengt het juist verkoeling waardoor je kunt zeggen dat het een goede warmteregulatie geeft. Bovendien heeft linnen als kwaliteit dat het ventileert en goed vocht kan opnemen. Kwaliteiten die linnen een prima materiaal is om prettige en fijne dekbedovertrekken van te maken.

Bijpassende informatie en advies
- Slaapkamer inrichten

________________________________________________________________________________________________