Dimmer Verlichting
Wat is een dimmer voor verlichting?

Een dimmer op verlichting zorgt ervoor dat u de juiste hoeveelheid licht kunt schakelen die u nodig heeft voor de activiteit die verricht wordt. Een lamp kan dus zowel gebruikt worden als sfeerverlichting en indien er meer licht wordt geschakeld als leeslamp. Heeft u een dimmer op de verlichting aangebracht dan kunt dus als het ware spelen met licht.

Wat voor soort dimmers zijn er?

Is een lamp aangesloten op een lichtschakelaar dan is deze eenvoudig te vervangen door een dimmer. Echter deze dimmers werken niet als het licht op meerdere punten geschakeld kan worden, bij spaarlampen, TL-verlichting en halogeenlampen. Inmiddels is het wel mogelijk om spaarlampen en TL-verlichting te dimmen. Echter dit kan alleen als er speciale armaturen aangeschaft worden waarin deze lampen geplaatst worden en die geschikt zijn om te dimmen. Het dimmen van halogeenlampen gebeurt via de transformator waarop de lamp is aangesloten.

Centraal de verlichting dimmen

Het is mogelijk om meerdere lampen tegelijk te dimmen en aan of uit te schakelen. Sterker nog. Wilt u bij een activiteit in huis, bijvoorbeeld televisie kijken, het licht op een bepaalde manier geschakeld hebben dan kan dit via een systeem waarop alle lampen geschakeld worden. Dit wordt huis automatisering of ook wel domotica genoemd. Ook zijn er draadloze schakeloplossingen die het mogelijk maken om schakelaars te plaatsen op elke plek in de woning zonder dat hier 230 volt naartoe moet. Ook lichtschakelingen via afstandsbediening zijn geen enkel probleem. En eenvoudige oplossingen zijn inmiddels verkrijgbaar voor bedragen rond Ä 200,-.

GRATIS Offerte het laten plaatsen van dimmers

Wilt u dimmers laten plaatsen dan kan dat uiteraard ook. Via onderstaand vragenlijstje kunt u een GRATIS offerteverzoek doen voor het uitvoeren dan dit soort werkzaamheden. Uw aanvraag wordt opgepakt door een Woonwebsite partnerbedrijf of partnewebsite. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Alleen aanvragen met telefoonnummer kunnen in behandeling worden genomen.

Woonwebsite Disclaimer

Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: * Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Graag ontvang ik een offerte of prijsopgave:
Ja Nee
Wat voor werkzaamheden wilt u laten uitvoeren:
Speciale wensen of eisen:
Wanneer wilt u de werkzaamheden laten uitvoeren:
Vragen en opmerkingen:
* = verplicht veld