Duurzaam tuinieren


Kies voor een duurzame tuin

Een van de trends van 2014 is duurzaam. Dit kan zijn met duurzame producten in huis, maar ook bijvoorbeeld duurzaam tuinieren. Een duurzame tuin is een tuin die bestaat uit natuurlijke bronnen en duurzame materialen. Maar hoe kunt u het creŽren van een duurzame tuin het beste aanpakken? Lees hier de tips.

Duurzaam tuinieren: Aan de slag!

Voor duurzaam tuinieren kunt u verschillende dingen in uw tuin eenvoudig aanpassen. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe look door uw oude grindtegels om te draaien. Heeft u nog oude tegels of planken hout liggen? Stapel deze dan op elkaar tot een muur of bank.

Eenvoudig besparen door duurzaamheid

Met producten uit eigen tuin kunt u eenvoudig besparen. Maak bijvoorbeeld een composthoop of vang water op in een regenton. Het opgevangen water kunt u vervolgens in de tuin gebruiken.

Daarnaast kunnen bepaalde aanpassingen in uw tuin zeer duurzaam zijn. Door het gebruik van inheemse planten, die minder vatbaar zijn voor ziekten en plagen, hebben uw planten minder onderhoud nodig. Dit kan eveneens gedaan worden met combinatieteelt. Hierbij plant u planten naast elkaar die elkaar versterken. Daarnaast kunt u in uw tuin energie besparen. Kies bijvoorbeeld voor led- of solarverlichting.

Een andere leuke tip voor in uw tuin is het kweken van uw eigen groenten. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar u krijgt hierdoor ook nog groenten die vrij zijn van bestrijdingsmiddelen. U kunt hierbij het beste kiezen voor natuurlijke bemesting.

Duurzaam bestrijden

Bij het bestrijden van bijvoorbeeld onkruid of ongedierte worden vaak chemische middelen gebruikt. Dit komt niet ten goede van uw tuin en is zeker niet duurzaam. Kies dan ook voor meer natuurlijke middelen om onkruid en ongedierte te bestrijden.

Gerelateerde informatie:
- Duurzaam Tuinieren
- Milieubewust Tuinieren

Afbeelding: Tuinieren.nl

Tuin | Tuinieren | Duurzaam | Tips | IdeeŽn