Besparen op energie


Besparen op energie

Met de stijgende energieprijzen in het achterhoofd, proberen steeds meer mensen te bezuinigen op energiekosten.

Naast geldbesparing, levert u door zuinig te zijn met energie ook een positieve bijdrage aan het milieu. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om minder energie te verbruiken. Er zijn diverse maatregelen mogelijk. Bovendien zijn er maatregelen die direct resultaat zullen opleveren, maar u kunt ook maatregelen die vooral op de lange termijn hun vruchten zullen afwerpen.

Hieronder leest u welke maatregelen u onder meer kunt nemen.

Maatregelen

U kunt onder meer energie besparen door uw woning te isoleren, minder lampen tegelijk aan te doen en efficiënter te wassen en drogen. Bovendien kunt u ook uw huishoudelijke apparaten nuttiger gebruiken en besparen op uw warmwaterverbruik.

Concrete voorbeelden hiervan zijn:

- Zet apparaten echt uit; schakel uw televisie bijvoorbeeld niet alleen in de stand-by modus als u deze even niet gebruikt, maar doe de televisie helemaal uit.

- Vervang alle gloeilampen in uw huis door spaarlampen.

- Hang uw wasgoed wat vaker buiten om het te laten drogen; gebruik uw wasdroger wat minder vaak. Als u de was ongeveer 50 keer per jaar buiten hangt in plaats van in de droger doet, bespaart u zo'n 30 euro.

- Douche steeds één minuut korter. Zo bespaart u warm water en energie, en aangezien we gemiddeld 8,5 minuut onder de douche staan beleeft u ook aan één minuut minder onder de douche genoeg doucheplezier.

- Gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting in uw woning.

Bespaar op energie met Zonnepanelen

Wanneer u wilt besparen op energie is het gebruik van zonne-energie een goede optie. Door het plaatsen van zonnepanelen op uw dak, gaat de energie van de zon via de zonnepanelen naar eigen gebruik en terug levering. Bij onderstaande bedrijven vindt u aanbiedingen van zonnepanelen en andere zonnecollectoren voor zowel de particuliere als de industriële sector.

Gerelateerde onderwerpen
- Duurzaam Wonen
- Zonne-energie
- Zonnepanelen

Duurzaam Wonen | Energie Besparen | Tips