Geld en Energie Besparen in de Badkamer Tips en Advies


Op een eenvoudige manier honderden euro’s op energie besparen in je badkamer

Iedereen kan het; besparen door de juiste keuzes te maken. In de badkamer wordt meer energie verbruikt dan je denkt. Een kortere douche bespaart namelijk niet alleen op water, maar heeft ook veel invloed op je energierekening. UnitedConsumers heeft enkele eenvoudige tips op een rijtje gezet waarmee je al snel honderden euro’s kunt besparen op energie. Deze tips zijn door iedereen gemakkelijk toe te passen. Heb je kinderen? Leer ze dan ook deze duurzame gewoontes aan.

Minder lang douchen bespaart meer dan je denkt

Iedereen begrijpt dat je met minder lang douchen water bespaart. Maar omdat water zo goedkoop is, nemen we die kosten vaak voor lief en staan we graag een half uur onder de warme douche. Echter is voor het verwarmen van water, veel energie nodig. Hierdoor stijgt niet alleen je waterrekening, maar ook je energierekening door een lange douche. Elke dag een minuut korter douchen maakt al een groot verschil, dat je zeker gaat merken op je energierekening!

Een waterbesparende douchekop

De helft minder water gebruiken en toch een net zo lekkere warme douche? Dat lijkt onmogelijk, maar met de waterbesparende douchekop kan het echt. Het douchecomfort is net zo hoog, maar je warm waterverbruik daalt met 50%. De aanschafwaarde van deze douchekop verdien je dus gemakkelijk terug. Een duurzame investering waarmee je veel water én energie kunt besparen.

Tandenpoetsen doe je met de kraan dicht

Poets jij je tanden nog steeds met de kraan open? Je zult dan vast wel weten dat dit zonde is van het water. Maar wist je ook dat dit invloed heeft op je energierekening? Omdat tanden vaak met lauw water gepoetst worden, wordt er ook energie verbruikt. Die twee maal twee minuten per dag (lauw) water verbruiken is echt zonde van het geld.

Handdoeken kunnen een dag langer mee

Je hebt net een verfrissende douche gehad en bent weer helemaal schoon. De handdoek waar je jezelf mee afdroogt blijft daarom schoon genoeg om nog een keer te gebruiken. Hang je handdoek na het afdrogen aan de verwarming, waardoor je de volgende dag weer een droge handdoek hebt. Het aantal wasjes dat je moet draaien zal hierdoor een stuk minder worden, want door handdoeken zit de wastrommel altijd snel vol. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan de was en een andere leuke bijkomstigheid; je bespaart ook nog eens op wasmiddel.

Ben jij al bezig met besparen in je badkamer? Met een paar kleine wijzigingen kun je al snel honderden euro’s besparen. Kies daarbij voor een goedkope energieleverancier en bespaar zoveel mogelijk op energie. Een mooi bedrag dat je vast op een andere manier kunt besteden. Bekijk alle eenvoudige tips voor een energie besparende badkamer!

Zoekwoorden: Geld Water en Energie Bespren in de Badkamer | Advies | Tips Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________